Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Kimin umurunda?

Kimin umurunda?
    19 Aralık 2022

           Kimin umurunda?

            Ülkemiz genelinde özellikle ciddi bir grip (Domuz), Influenza A salgını ile karşı karşıyayız. Ekim ayı itibarıyla dillendirilen bu salgın Bolumuz'uda ciddi bir şekilde etkiliyor. Özellikle çocukları etkisi altına alan salgınla ilgili bir vurdumduymazlığında devam ettiğini üzülerek görüyoruz. Olağanlaştırmak ve sıradanlaştırmak coğrafyamız için son derece normal bir davranış biçimi olsa da, bir gerçek var ki mevcut durum hepimizi olumsuz etkiliyor.

          Tabi kendi alanım olmadığı için çok spesifik bilgiler veremem ama öyle bir illetle karşı karşıyayız ki, tam iyileşti dediğiniz anda tekrar kendini gösteren bu hastalık okullardaki bütün çocukları etkisi altına almış durumda.

          Hemen hemen her okulda özellikle devlet okullarında ciddi anlamda hasta öğrenci olduğunu sınıflardaki öğrenci sayısının yarısından fazlasının derse devam etmediği bilgisini alıyoruz.

         Geçtiğimiz hafta Bolu’da hasta sayısının en üst sayıya çıktığı kayıtlara geçmiş durumda. Bu durumun bir başka sebebi, ya da olumsuz etkisi de ilimizdeki okullarda yapılan güçlendirme çalışmaları dolaysıyla kapalı olan okullar ve eğitimin devam ettiği okullardaki yoğunlaşma ve yetersizlikten kaynaklandığı gerçeğidir. Çocukların bu üzücü ve sıkıntılı durumu tabii ki ebeveynleri ve diğer aile üyelerini de olumsuz etkilemekte hane içinde bulaşada yol açmaktadır.

          Bugün hangi eczaneye giderseniz gidin özellikle aile sağlık merkezlerinin çevresindeki eczanelerde anne babalarının yanında bekleyen çocukları gözüne çarpmakta ve halsizliklerine bire bir şahit olmaktasınız. Diğer bir taraftan ise ilaç sektöründeki tedarik sıkıntısıyla bulunamayan ilaçlar eczacıları ve doktorları da   zor durumda bırakmakta hastalarla aralarında tatsız diyaloglara sebep vermektedir. Bulunamayan ilacın yazıldığı reçete hem eczaneleri hem doktorlara hem de hasta ve hasta yakınlarına ekstra bir yük getirmektedir.

           Durumun ciddiyetinin  ilimizdeki yetkili kurumlar tarafından da iyi  bilindiğini düşünüyorum fakat Ankara ayağının mevcut duruma bakışı mı dersiniz, yoksa biraz iyimserlik mi dersiniz, henüz konuyla ilgili ciddi bir önlem alınmadığı da bir başka gerçektir. Evet sadece Bolu'yu etkileyen bir vaka ile karşı karşıya değiliz, ama Bolu’nun okulların içinde bulunduğu durumun getirileri, vakayı daha da büyüttüğü kesindir. Soğuk havaların daha yeni yeni başladığını ve başlayacağını öngörürsek. En azından toplu alanlarda özellikle okullarda maske kullanımın gündeme gelmesi önemli bir fayda sağlayacağı kuşkusuzdur. 

           Cumhur Bandakçıoğlu 

    • tob kml21 Aralık 2022 . 12:41

      DORU kimsenin umurunda değil ya KML de herşey berbat. program ders

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak