Halkın vicdanının SESİ olmak SUÇ değildir

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Bolu'da ne iş yapar?

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Bolu'da ne iş yapar?
    29 Mayıs 2023

    Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Bolu'da ne iş yapar? İçme ...

          Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Bolu'da ne iş yapar?
          İçme suyundan 148 kişi zehirleniyor, İnsanlar ölüyor, sakat kalıyor! Temiz akması gereken derenin rengi kahverengiye dönüyor, balıklar ölüyor! Çevre kirliliğini önlemek ve doğanın korunmasını sağlamak üzere yapılandırılan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ismini taşıyan bu kurumun Bolu'da ne iş yaptığını artık sorgulamak gerekiyor. 

           Bolu'da sudan zehirlenme vakalarının yaşandığı yuva köyünde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 148 kişi de zehirlenmişti. Bir köyü saran zehirlenme vakasının üzerinden 4 ay geçti. Kimisinde görme kaybı, kimisinde kalp yetmezliği çoğunda ise böbrek yetmezliği meydana geldi. Bir kadın erken doğum yapmak zorunda kaldı. Zehirlenmeyle ilgili yanıt bulunamayan birçok soru havada kaldı ve bu büyük olayın failleri ne büyük bir acziyet ve acıdır ki ortaya çıkarılamadı!
           Çok uzun zamandan beri Bolu'da sadece gazetemizin gündeme getirdiği, tavuk gübrelerinin gelişigüzel tarlalara saçılmasıyla oluşan çevre kirliliğine çare bulunamadı. 
           Gübrelerden elektrik enerjisi üreten tesisler ne kadar MASUM?        
           Son zamanlarda tavuk gübrelerinden elektrik enerjisi elde edildiği ve tavuk gübrelerinin doğaya zarar vermediği söyleniyor olsa da, bu kuruluşlardan çıkan atık maddelerin yine gelişigüzel bir şekilde derelerimize deşarj edildiği iddiaları, tavuk gübrelerinin çevre kirliliği yaratmaya devam ettiği gerçeğini açıkça ortaya koyuyor.    
           Suçlu olarak yine tavuk gübreleri çıktı       
           Bolu'da 50 yıldır balıkçılık üretimi yapan Fikret Köksal'ın Mudurnu Yolu kenarındaki dere üzerinde bulunan balıkhanesinde zaman zaman yaşanan balık ölümlerinin sebebini bulmaya çalışırken, karşısına suçlu olarak yine tavuk gübreleri çıktı. 
          Derenin zaman zaman kahverengi aktığını ve bunun da balıkhanesindeki yüzlerce balığın ölümüne neden olduğunu belirten Fikret Köksal; "Balıkhanemin suyunu karşıladığım derenin kahverengi renkte aktığını gördüğüm anda dere boyuna giderek, bu kirliliğin sebebini bulmaya gidiyorum, fakat bir türlü bulamıyordum.
          Geçtiğimiz günlerde köylüler şahit oldukları olayı bana aktardılar, bende bu doğrultuda ilgili kurumlara başvurdum fakat bugüne kadar netice alamadım. 
           Köylülerin bana aktardığı bilgiye göre, tavuk gübrelerinden elektrik enerjisi üreten bir tesiste oluşan atık suları taşıyan bir tanker dereye yanaşarak, bu zehirli suları deşarj edip gidiyormuş. Yetkili kurumları bu konuda uyardım, ancak hiçbir netice alamadım"
    diyerek yetkilileri bu konuda göreve davet etti.          

    • Serkan guler2 Haziran 2023 . 19:22

      1980 li yıllarda büyük suda yuzerdik hatta yüzmeyi o derede öğrendik. Şimdiki Seyit mahallesi ile doğancı köyü arasında sut tabir ettigimiz şelale misali yukseltiler vardı. Orada köylü set yapar inci kefaline benzer tatlı su kefalleri tutardı. Sözde ıslah etmişler yeşilliklerin içinde akan büyük su kel başa dönmüş. Mümkünse başka yeri ıslah etmeyin. Yıllar sonra gittiğimde gördüklerim. Keşke gitmez olaydım.
    • Erkan30 Mayıs 2023 . 12:09

      Belediye, özel idare ve özel vidanjonler çektiği atık suyu nereye attığı belli değil belediye mücavir alan dışındaki atık suları almıyor. Vidanjore atık su cektiriyoruz adam nereye atayım diye bana soruyor belediye almıyor diyor bazende orası uzak yol üstünde nereye dökelim diye soruyor.
    • ertürk gök29 Mayıs 2023 . 20:09

      Gölköy; Amatör balıkçıların (olta) ve yöresel olsun. Göl nasıl korunur ,içme suyu nasıl temiz olur görün bakalım . Biz bu gölümüzü koruruz fakat bize Valiliğimiz destek verirse. Zaten kural, oltacının olduğu yerde harmancı(ağcı) olamaz. Saygılarımla, bu ifadelerimin de bir nevi sayın Bolu sportif avcıları talebi olarak sayın Valimize duyurmanızı arz ederim. Ertürk Gök. İYİ PARTİ BOLU MERKEZ İLÇE SİYASİ İŞLER BAŞKANI:
    • Sami Aydın 29 Mayıs 2023 . 18:33

      Öncelikle Fikret kardeş geçmiş olsun gazetenin haberi bu işlerle ilgili kişilere duyuru olsun diyelim elimizden bı şey gelmiyor
    • dahanelergörecez29 Mayıs 2023 . 15:45

      dereye bak dereye suyu gitmiş nereye bolu elden gidiyeeaah biz bakalım yerlere
    • temizlik29 Mayıs 2023 . 15:43

      başkanım buralara bi el mi atsan? önce etrafında seni yemeye çalışan fetölerden sonrada yanında rol yapan cemaatlerden kurtul. az zamanın kaldı. artık chpye yakışır davran. biz seni sende bizi istiyosundur eminiz. bekliyoruz...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz, çünkü bundan sonra orada yaşayacağız.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak Sincan Hurdacı