BolununSesi; Halkın Gazetesi

Üniversite Neden Bu Halde -1

Üniversite Neden Bu Halde -1
    4 Şubat 2024

    Üniversite Neden Bu Halde -1 Ütopik bir ülkenin ütopik ...

    Üniversite Neden Bu Halde -1

          Üniversite Neden Bu Halde -1

          Ütopik bir ülkenin ütopik bir şehrinde, küçük şehrin büyük! üniversitesi neden bu halde? Bu sorunun uzun uzun bir çok cevabı var.

           Nereden başlayalım? İlk kuruluşundan itibaren, muadil üniversiteler mühendislik ve benzeri sayısal alanlar kökenli kurulmuşken, AİBÜ, eğitim fakültesi tabanlı kuruldu ve uzun yıllar eğitim kökenli rektörlerce yönetildi.

            Detaylarına zamanla değinelim. Ama değerli yorumcular da bu yolda bizleri yönlendirsin. Neden üniversite bu kadar ileride(!) sizce?

          imza: KAKADEMİK

    • Bolulu7 Şubat 2024 . 15:09

      Atak derken, aya sert iniş yaparlarmı diyosunuz?
    • Misafir6 Şubat 2024 . 16:11

      Fetö ve diğer tarikat yada benzeri unsurlar temizlensin, liyakatle akademisyenler atansın bir seneye atak yapar.
    • Adnan5 Şubat 2024 . 22:47

      Böyle ciddi konuları adını yazmaya aciz kişiler yazıyorsa orada hakikat peşinde koşmak, sorun çözmek gibi yararlı işler değil; karalama, iftira gibi lüzumsuz işler söz konusudur!
    • Gidişat5 Şubat 2024 . 22:33

      Bolu halkı gerçekten bu soruyu soruyor mu? Bolu halkının ve üniversite çalışanlarının büyük çoğunluğunun hiçbir şekilde hazzetmediği bir yönetimi cumhur başkanı tekrar atıyor. O cumhurbaşkanına da en fazla oy veren 4 ilden biri Bolu! Neyi nasıl düzeltelim? Bu gidişatı değiştirebilme olanağı mı var? Elimizdeki diplomanın sertifikaların hiçbir öneminin olmadığı bir süreci ülke olarak yaşıyoruz.
    • Gerekli5 Şubat 2024 . 19:33

      Üniversite neden bu halde derken neyi kastediyorsunuz?
    • Bolulu5 Şubat 2024 . 09:30

      Üniversiteler en iyi oldukları fakülteler ile eğitim vermeli, bir çok bölüm olsun diye açılmış. Mesleki eğitim veren griyakalar için tahsis edilmeli. Hem usta hem mühendis kıvamında. Türkiyenin tek çıkış yolu.
    • kim5 Şubat 2024 . 09:08

      gerçekten bu soruyu soruyor musunuz? cevabı belli değil mi?
    • Eskibolu lu5 Şubat 2024 . 05:59

      Son yıllarda FEF genelinde yapılan uygulamalar akıllara sığmıyor. Vekalet sürerken el atılmayan alanlar asaletden sonra tek tek ellenmeye başlandı. Eşlere yapılan kıyakları bıraktık şimdi sırada anlamsız uygulamalar var. Yök ün 2016 yönetmeliği ile ders verme yeterliliği 80 iken 2021 de 85 e çıkartılmış. Şimdi de geçmişe sorgu yapılarak yıllardır bu fakülte de ders verenlere puan barajı hatırlatıldı kamu zararı nedeni ile. Peki yeterliliği olmayan bu kişilere neden kadro yükseltme verdiniz denmez mi? Yrd Doç maaşı verecekken doç veya prof maaşı vermek kamu zararı olmuyor mu? Fef için bu tarihten sonra çıkan ilanlara 80-85 barajını neden şart koşmadınız denmez mi? Bu yapılan kamusal zararı kim karşılayacak merak konusu. Yakın zamanda asistan ilanı veriliyor ve yabancı dil barajı 50 veriliyor. Peki aldık bu kişi lab larda neyce ders verecek aklınıza geldi mi ya 85 i yoksa. Evet gitsin alsın peki alana kadar ki kamu zararı? Rektör atamasında bile düşük puan veya baraj yokken işlerin doğru yapılması mantığında elbette problem var. Zamanında piyasa adamı psikolog dekan ile şahsıma yapılan baraj zulümü ile maalesef bolu yu terk etmek zorunda kaldım ama sağolsun dostlar detayları iletiyor. Hakkım mı tabiki helal değil. Son olarak plansız programsız açılan asistan ilanlarının anlamsızlığı işin başka bir boyutu. Sessiz sedasız verilen ilanların verimsiz bi şekilde harcanması. Kimyadan kimsenin girmemesi veya biyolojiden başka anabilim dalından konu ile alakasız yeni eleman alın
    • Pasakoylu5 Şubat 2024 . 00:20

      Evet sanki eskiden uctuydu.simdi geri gitti.sizin derdinizi biliyorum. Çamur at izi kalsın.eskiden olupta şimdi olmayan ne
    • Yorum Farkı4 Şubat 2024 . 21:53

      Yıllardır AİBÜ akademik personel tarafından bir merdiven olarak görüldüğü için, akademik kadro basamaklarında yükselen pırrrrrr diye Bolu'dan kaçıyor. AİBÜ yıllardır ünvan - kadro alınan bir merkez olarak kullanılmıştır. Kimsenin bilimsel bir şeyler araştırma - geliştirme gibi bir derdi olmamıştır. Ayrıca akademik ünvanı olmayan kişilerin üniversite yönetiminde yüksek mevkilere tepeden inme atanmaları da işin tuzu biberi olmuştur. Rahmetli İzzet Baysal ve kurduğu vakfı üniversiteyi tüm imkanları ile kurup anahtar teslim devlete devrederek dünyada örneği olmayan bir uygulamayı hayata geçirmişlerdir, hepsinden Allah razı olsun, vefat edenlere Allah'dan rahmet dilerim, mekanları cennet olsun inşallah. Hayatta olanlara da sağlık sıhhat ve afiyetler dilerim. Üniversite yönetiminde ve alınan kararlar da Vakıf yönetiminin de söz sahibi olmasının sağlanmasıyla, yaşanan bir çok olumsuzluğun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Saygılarımla.
    • Mehmet Can4 Şubat 2024 . 20:49

      Yahu Matematik ve Fen Bilimlerinde,okuma ve anlamada dünyada niye ilk 40'da olmadığımızı önce sorgulayalim ,bunun sebebini bulalım sonra bu soruyu yeniden değerlendirelim.!

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Dün, dünle beraber gitti cancağızım; bugün yeni şeyler söylemek ( yapmak ) lazım.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak