Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Tanju Özcan Gölcük'te geri adım attı

Tanju Özcan Gölcük'te geri adım attı
    18 Nisan 2024

    Tanju Özcan Gölcük'te geri adım attı Tanju Özcan’ın eşi ...

    Tanju Özcan Gölcük'te geri adım attıTanju Özcan Gölcük'te geri adım attı

          Tanju Özcan Gölcük'te geri adım attı      

           Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan’ın da aralarında yer aldığı Gölcük Platformu, Bolu Belediye Meclis toplantısını bastı. Tanju Özcan ister istemez geri adım attı. 
            Bolu Belediye Meclisine giderek protesto yapan Gölcük Platformu Üyeleri, Gölcük Tabiat Parkı’ndaki 25 bungalovun kiraya verilmesini engelledi. Meclis toplantısına başkanlık yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan da protestocuların arasında yer aldı.
    Bolu Belediye Meclisine giderek protesto yapan Gölcük Platformu Üyeleri,  Gölcük Tabiat Parkı’ndaki 25 bungalovun kiraya verilmesini engelledi. Meclis toplantısına başkanlık yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan da protestocuların arasında yer aldı. Başkan Özcan, “Yani karı – koca aynı düşünmek zorunda değil. Gerçi ben de seni protesto ediyorum, bu akşam eve geç geleceğim” dedi.

          Bolu merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Gölcük Tabiat Parkı’nda orman içerisindeki alanlara bungalov, idare ve konuk evi ile kır lokantasının yapımı için 2016 yılında Gölcük Tabiat Parkı Gelişme Planı Revizyonu projesi hazırlandı. 25 bungalov, idare ve konuk evinin yapımı için 19 Aralık 2017'de projenin ihalesi yapıldı. Bu kapsamda Bolu Belediyesi tarafından, 2018 yılında 7 milyon TL harcanarak, 25 bungalov ev yapıldı. Gölcük Platformu, doğanın yapısının bozulacağı gerekçesiyle dava açtı. 2019 yılında Bolu İdare Mahkemesi projeyi iptal etti. Danıştay, Şubat ayında, proje için verilen iptal kararını bozdu. Projenin tekrar onaylanmasıyla, bungalovların kiralama hakkı Bolu Belediyesine geçti. Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı 2’nci birleşiminde, bungalovların 17 yıllığına kiralanması için hazırlanan gündem maddesi görüşüldü.

          Tanju Özcan'ın Eşi Meral Özcan da protestocuların arasına katıldı

           Meclis toplantısı öncesinde Gölcük Tabiat Parkı’ndaki bungalov evlerin kullanımına karşı çıkan Gölcük Platformu, Bolu Belediyesi önünde protesto yaptı. Protestocular arasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan da yer aldı. Meral Özcan, protesto sırasında “İlle de Bolu, İlle de Gölcük” yazılı pankart taşıdı. Belediye binası önündeki topluluk, daha sonra belediye meclis toplantısının yapılacağı salona geçti. Platform üyeleri burada ellerinde pankartlar tutarak, slogan attı.

          “Gölcük ile ilgili yapılaşma, konaklama durumunu komple meclis gündeminden kaldırın

          Toplantının başlamasıyla beraber meclis salonuna Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan girdi. Salondaki kalabalıktan ötürü şaşkınlık yaşayan Başkan Özcan, platform adına bir kişinin konuşmasını istedi. Kürsüye çıkarak salondaki belediye meclis üyelerine seslenen Gölcük Platformu Sözcüsü Erol Perçin, “Gölcük Platformu olarak bu sürecin hukuken müdahilleri olarak, bu mahkeme süreçlerini en üst mahkemeye taşımaya devam ettik. Hukuk süreçlerini bir şekilde tüketmeye, en üst mahkemelerde yargı nazarında da karşılık beklemeye çalışıyoruz. Bizim derdimiz Bolu’muz, bizim derdimiz memleketimiz. Bizler ülkesini, memleketini karşılıksız olarak, çıkarsız olarak seven insanlarız. Koşulsuz şartsız, amasız, fakatsız, Gölcük ile ilgili bu yapılaşmanın açılması, burada konaklama imkanlarının açılması durumunu komple meclis gündeminden kaldırın. Tamamen bu karardan vazgeçmelisiniz” dedi.

          Tanju Özcan Boluspor üzerinden savunma yaparken, Platform'dan "Gölcük daha önemli" sesleri yükseldi

           Toplantıda konuşan Başkan Özcan, Gölcük Tabiat Parkı’ndaki son durumu anlattı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün, tabiat parkındaki kiralama haklarını Bolu Belediyesinden almak istediğini ifade etti. Özcan, bungalov kiralamasının, Boluspor’a destek için yapılmak istendiğini belirtek, “Bu aşamadan sonra size de özel olarak söylüyorum, Sayın Bakan Bolu Belediyesinden burayı alırsa, burada zararı görecek olan Boluspor olacak en başta. Ben bugünden uyarıyorum. Bu bungalovları Doğa Koruma ve Milli Parklar istiyor. Mili Parklar Gölcük’ü Bolu Belediyesinin elinden alacak ve toplu olarak orayı ihaleye çıkacak. Siz ve biz belki o zaman birlikte protesto edeceğiz bu kararları. Ama burada arada Boluspor kaynayacak. Biz Boluspor’un mevcut kazananının elinde kalmasını sağlamaya çalışıyoruz bu aşamada. Ama zaten onu da alacaklar diyorum” dedi. Özcan’ın sözleri üzerine Gölcük Platformu üyelerinden birisi, “İki üç topçuya transfer parası vermeye gerek yok, Gölcük daha önemli” çıkışını yaptı.

           Oy birliğiyle bungalov evlerinin kiralama konusu geri çekildi

           Gölcük Platformu üyelerinin talepleri doğrultusunda, Bolu Belediye Meclisinde karar alındı. Başkan Özcan, gündem maddesinin tekrar komisyona havale edilmesi için oylama başlattı. Belediye meclis üyelerinin oy birliğiyle bungalov evlerinin kiralama konusu geri çekildi. Oylama sonrasında Gölcük Platformu üyeleri, alkışlarla salondan ayrıldı.

          Özcan, eşine; “ben de seni protesto ediyorum, bu akşam eve geç geleceğim" dedi

          Başkan Özcan, oylama sonrasında eylemciler arasında yer alan ve meclisi takip eden eşi Meral Özcan’a seslendi. Eşinin dünyada bir ilke imza attığını ifade eden Özcan, “Bir taraftan demokrasi açısından mutlu oldum. Yani karı – koca aynı düşünmek zorunda değil. Gerçi ben de seni protesto ediyorum, bu akşam eve geç geleceğim” şeklinde konuştu

    • İbrahim kıymaz 19 Nisan 2024 . 17:46

      Yine medyatik olmak var,
    • Bolulu19 Nisan 2024 . 17:44

      Ya inanmayın eşini kendisi gönderdi iyi seneryo yazmış bu adama oy verenlere şeşıyorum
    • İklim 19 Nisan 2024 . 16:37

      Tanju Özcan medyayı sever. Ama eşi Meral hanım duyarlı bir kadın. Samimiyetine inanıyorum. Ekolojik denge önceliğimiz olmalı. Nerede "Tabiatın Kalbi Bolu"? Unuttun mu Tanju başkan? Kapitalist kafayı değiştirin. AKP ile aynı oldun. Hayvanlar Çiftliği ' ni okuyun lütfen.
    • misafir19 Nisan 2024 . 15:27

      kadının fendi erkeği yendi
    • İsim (Gerekli)19 Nisan 2024 . 14:20

      o zaman ne derler. KAHRAMANIMIZ BİZİM
    • Bolulu19 Nisan 2024 . 12:12

      Bu bir kurgulama eşi orada karşı çıkıyor vs .Aslında olay şu kısa bir mantıkla burayı başkanın kıramadıkları var istiyor başkan aslında karşı ama başkanda show işlerini biliyor her işi aynı ayda hallediyor. İsteyenlere olmaz demiyor karşı çıkanlara da yanınızdayım diyor nasıl ama süper sin.
    • kul hakkı19 Nisan 2024 . 11:11

      Tanju Özcanın Alaaddin Yılmazdan hiç bir farkı yok önceki ne ise bu başkanda aynı sonunda aynı uygulama devam edecek.Çevre katliamında birleştiler sonunda yani ihaleler rant en önde
    • Şov19 Nisan 2024 . 10:09

      Yine yeni bir Tanju Özcan şovu izlediniz.
    • MEHMET19 Nisan 2024 . 10:01

      PİAR ÇALIŞMASI.ÜLKE GÜNDEMİNDE KALMAK İÇİN YAPILMIŞ BİR GÖSTERİ.O ZAMAN BU ŞEHRİN BELEDİYE MECLİSİNİN TEPSİNİ DİKKATE ALMAMIŞTA EŞİNİN TEPKİSİNİ Mİ DİKKATE ALMIŞ. O ZAMAN DURUM DAHA VAHİM. SORUNLARI EŞİNE İLETELİM O DÜZELTSİN.TEK ADAMDAN ŞİKAYET EDENLER AYNI VAHAMETİ İŞLEMİYOR MU? NERDEN BAKSAM TUTARSIZLIK; NERDEN BAKSAM APTALCA DEMİŞ ŞAİR.
    • Duyarlı19 Nisan 2024 . 09:13

      Tanju beyin eşi madem bu kaadar duyarlı o halde belediyenin dükkanları arsaları satılırken neden protesto etmedi
    • Pasakoylu19 Nisan 2024 . 09:02

      Tiyatro. eşi tanjudan habersiz onu protesto edecek. Herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir tiyatro Bolu 5 yıl daha bu tiyatroları çok görecek. Adam yine Türkiye de gündem oldu.olay amacından saptı.birde üstüne kahraman oldular. Ya milleti AP... yerine koyuyorlar ya çok ağrıma gidiyor. Boluluyum herşeyimi satıp Boluyu terketmek istiyorum. Bütün akrabalarım arkadaşlarım çevrem burada bu iş kolay olsa hemen giderim.herhalde en yakın düzce var.orası mı olur bilmiyorum.bu fikrimden ailemden kimsenin haberi yok.kimseyle paylaşmadım. Kabul edeceklerini zannetmiyorum. Bu tanjunun ucuz şovları artık baydı.olay ben tiyatroyum diye bağırıyor. Bilmiyorum ben mi büyütüyorum inanın bana çok ucuz basit tiyatro geliyor. Belediye başkanın eşi onu protestoya gidecek başkanın haberi olmayacak. Bu sizce mümkün mü? Bence gerçekten oradakiler gibi düşünse bile orada olmaz ama bir şekilde fikrini eşine söyler.
    • Cöle19 Nisan 2024 . 08:49

      "İmar ruhsatı olan bir müteahhit şehrin ufkuna tecavüz ederken yasal olabilir, ama helal değildir"(alev alatlı)..
    • Cöle19 Nisan 2024 . 08:45

      Reklaaaaam, Reklaaaaam, Reklaaaaam. (salıp sabancı)
    • zübük19 Nisan 2024 . 08:43

      Tahsin denen tip de girmeye çalıştı aralara ama Süha Alpaslan kovalayıverdi.
    • Haberci19 Nisan 2024 . 08:38

      Tiyatro izlediniz, arkası yarın. Kurgu güzel, gündem olmak güzel. Bu adam işi biliyor, siyaset oyununu kuralına göre oynuyor. Dün dünde kaldı, önümüze bakalım diyor.
    • Vatandaş19 Nisan 2024 . 08:09

      Bu tiyatroyu izleyip etkilenenler olduğuna inanamıyorum. Gerçekten korkulur pes. Her şeye susup bunu protesto mu etmiş yani? Yoksa danışıklı dövüş mü?
    • Ali19 Nisan 2024 . 08:09

      Bir zamanlar belediyenin arkasında öğretmen evi yıkılmasın diye Kepçe nin önüne atlayan şowmen.... Belediye başkanı olunca 10 katlı AVM yaptı... Nerede öğretmen evi...Sözde yatay mimari vatandaşa kat artımı yok Belediye 10 katlı binada var....Vay... Vay... Ahiret hayatı var... hesap günü var...
    • Vay ki vay19 Nisan 2024 . 06:52

      İlkay beye katılıyorum.Neden Meral hanım var.Bu işin içinde bir cinlik yoksa daha bir şey demiyorum.Bakın beni eşim bile protesto etti diyerek olacakları gizlemek.Ben orada o bungalov evlerin kimlere kiralanacağını çok merak ediyorum.Şöyle olsa o bungalov evleri kaldıracağım dese tamam adam iyi niyetli derim ama yok arkadaş demiyor.O yüzden oranın milli parklarda kalması daha mantıklı geldi bana.Çünkü Tanju Özcan güven vermiyor.
    • Hüseyin 19 Nisan 2024 . 04:59

      Güzel senaryo
    • Doğa katliamları Dünyamız19 Nisan 2024 . 04:35

      Bolu spora destek için otopark var zaten katliam şart mı?Boluspor bu otopark ücretlerinden yıllık ne kazanıyor? Benim daha güzel bir fikrim var buraya Not düşüyorum; Bolu da Tanju Özcan döneminde çok güzel Sosyal Tesislere kavuştu.Plan dahilinde var ise ya da yok ise de;Sosyal tesisin birinin işletmeciliği Boluspor’a ayırılıp geliri oraya aktarılır.Destek vermek isteyenler,amigolar,Bolu spor renkleri ile dizayn saha konsept,Büyük ve Küçükler için mini top oynama alanı,Futbolcu imza ve söyleşiler,Bolu spor eşyalarının satışı,Lig maçların da yayın gibi gibi fikirler çoğaltılabilir.Kaldı ki Bolu da ailelerin çocuğu çocuklarını götürebilecek,oynatabilecek mekan arayışında.Bolu da bilmem kaç milyona dikilen Köroğlu heykelinden daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bir diğer fikrim de Bolu Spor Futbol okulunun canlandırılması.Yazın bizler çocuklarımızı BoluSpor sevgisinden veriyoruz ama yeterli bir eğitim görmüyorum. Bazen derslere futbolcularımız da katılım sağlayabilir.Çocuklara heyecan katar.Maçlara gelmek için çocuklarda heves olur.Büyük futbol klüpleri çocuklarla sahaya çıkıyor.Futbol okulundan çocuklarla da bir düzenleme ile sahaya çıkabilir. Futbol okulları arası müsabakalar düzenlenebilir. Madem Bolu Spor Bolunun simgesi ve Tanju Beyde büyük taraflardan bu fikirler düşünülebilir.Gölcük çözüm olmaz.Çünkü insanları Boluspor’a küstürürsünüz.Bir çok kişi otopark ücretlerine bile karşı iken.BoluluyuBoluS.soğutmayın.Jimnastikçileri ile bilinen Bolu neden futbolcuları da ile a
    • Bolulu 1419 Nisan 2024 . 02:24

      Cambaza bak oynamış burdakiler de yemiş
    • Fikret 19 Nisan 2024 . 01:14

      Eşinin doğru yerde durması son derece düzgün bir davranış,Bolu muzun dengelerini ve rant elde eden kaplıca yolu ve dagkent ata konutları yapılacağı yeri satan bir adam gölcüğu düşünemez. Ona para lazım. Bolu değil.
    • Aydın19 Nisan 2024 . 01:12

      Eskiden bungalov. İstemezzük diyordu...Şimdi yan cebe hsberim yok muş gibi koyuver gitsin diyor...Vay Vay...Siyaset yalan dolan
    • İmdat Aslan19 Nisan 2024 . 00:45

      EYYY RANTÇILAR BOLU SAHİPSİZ DEĞİL BİLESİNİZ... Tanju ÖZCAN'ın kabul edilebilirliği olmayan GÖLCÜK kararına eşi Meral ÖZCAN hanımefendi de platformla birlikte aynı safta tepki verdi.. Doğaya ve çevreye olan duyarlılığından dolayı kendisini ayrıca kutlarım. Anlamakta güçlük çektiğim;Tanju ÖZCAN'ı bu karara kim ya da kimler zorluyor?!..
    • Özgür Yiğit19 Nisan 2024 . 00:10

      Gölcük konusunda en büyük yanlışlık buranın belediyeye verilmiş olmasıdır. Bildiğiniz gibi doğa harikası olan Gölcük daha önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlıydı. Bu tarz özel yerler belediyelere devredilmemelidir. AKP'li eski belediye başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde buraya bungalov tarzı binalar yapılması son derece yanlıştı. Mevcut bungalovların sökülerek bu bölgenin yeniden ağaçlandırılması gerektiğini düşünüyorum.
    • İlkay Bayrak 19 Nisan 2024 . 00:02

      İlk rauntu Tancu kazandı. Siz hala karşınızdaki adamı tanıyamamışsınız. TV 100'de bu operasyonun sinyalini verdi zaten. Aynı beni Meclis salonundan atmaya kalktığı zaman gibi. Zabıta müdürünü yalandan görevden aldı, birkaç saat sonra görevine geri iade etti. Olayın aslı konuşulmasın diye. Çünkü İlkay bir ihale sorguluyor. Bu hiç konuşuldu mu? Hayır. Aynı operasyonu yine çekti. Anında "Eşi bile protesto etti" haberlerini pompaladı. Haber içeriklerine bakın Gölcük, ya da protestonun amacı ile ilgili ayrıntı var mı? Yok. O yüzden diyorum siz bunun cinliklerini bilmezsiniz.
    • Ahizar18 Nisan 2024 . 23:22

      Yanlışı başkanın evindeki köyündeki beşikteki mezardaki bütün dost arkadaş akraba ve dahası bütün Bolu biliyor bir Tanju Özcan yanlışa yanlış diyemiyor
    • Saftorik18 Nisan 2024 . 23:07

      Güzel tiyatro.
    • Tarafsız18 Nisan 2024 . 21:48

      Kim ne derse desin siyasette müthiş zeki adam.cumhrbaşkanligi garanti
    • 6.Kat18 Nisan 2024 . 21:37

      Başkanım tepkilerin farkında. Bu durumu nasıl lehine çevireceğini iyi biliyor. Güzel senaryo. Özelliklede boluyu dışaradan takip edenler için. Yandaş medya haberleri hemen kendini ele veriyor. İhale takipçileri yeni bir yol haritası çizmeli.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak