Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

16.000 KÖY...

Konuk Yazar

16.000 KÖY...
    3 Mart 2014

            Son çıkarılan kanunla 14 İlimiz daha BÜYÜK ŞEHİR, bir diğer deyimle BÜTÜN ŞEHİR oldular. Bu İllerin bütün ilçe ve bağlı köyleri de belediye hudutları içine alındılar. Daha açık bir anlatımla 16.000 köy şehir statüsüne alındı. Artık yasalara göre bu köyler, kendilerine tanınan köy ortamındaki üretimden, çiftçilikten elbette ki uzaklaşacaklar.
          Asla inkar kabul etmez bir gerçek var. GIDA...
          Yetiştirici, üretici, çiftçi olmadan, aklınıza gelen gıdalar nasıl üretilecek. Peki, köyler şehir yasalarına göre üretim yapabilecek mi...?
           HAYIR....
          Bahçesine domates de ekemez, kümes yapıp 1 tane tavuk da besleyemez... Çünkü, belediye kanunları bunları açık açık belirlemiş.
           Hiç üzülmeyelim, bu gidişat ve anlayış, bizi tamamen dışa bağımlı hale getirecektir. Zaten istenen odur...? Senelerden beride aynı uygulamalar var... Taaa Şili'den gelen elmalar niçin marketlerde boy gösteriyor...?
           Taa Brezilya'dan- Venezuella'dan- Hollanda 'dan canlı olarak hayvanlar almadık mı...? Hatta bir Kurban bayramında aşırı olarak etçi canlı sığır ithal etmedik mi  .?
           1980'lere kadar övünerek söylediğimiz;  "DÜNYADA KENDİ KENDİNE YETEN 7 ÜLKEDEN BİRİYİZ" nutukları masal oldu şimdi.
            Dış güçler, bizim üretmemizi istemiyorlar. Çünkü bizi sömürecekler. Bizim idarecilerimizde bu gerçeği göremiyorlar. Onların politik, sinsi arzularını herhalde anlamıyorlar. Ve hem de onlara yardımcı oluyorlar.
           16.000 köy zaman içinde üretimden tamamen vazgeçecek, çiftçilik bu köylerde artık yapılamayacak. Ama ne olacak biliyor musunuz...
           Politik bir düşünce içinde yapılan bu büyük şehir yasasına göre 220 kilometre uzaktaki bir köyde vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullanacak. Üretim kimin umurunda....
            Yurdumuzu ne zor yıllar bekliyor... Açlığa doğru gidiş... Vah ki vah
           Söylenti doğru ise, Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir ayağı da bu mu ola acaba......?
                                                            Dumlu DEMİRCİOĞLU

    • her zaman bolu kazansın6 Mart 2014 . 18:52

      iyi güzelde sehrimizn göbeginde isteyen herkes hayvancılık yapıyor kimseye hayvancılık olsun ekme biçme olsun yapamazsın denmiyorki yanlış şehirdemi yaşıyorsunuz acaba...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Dün, dünle beraber gitti cancağızım; bugün yeni şeyler söylemek ( yapmak ) lazım.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak