Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Bu Siyaset Kubbesinde Boş Bir Seda

Cumhur Bandakçıoğlu

    5 Ağustos 2009

    Sıcaklardan mı olsa gerek yoksa yerel siyasetçilerin gündemde kalmak istemelerinden mi olsa gerek, son günlerde arka arkaya patlattıkları demeçlerle güzel ülkemde politika ve siyasetin kimlerin elinde hamur olduğunu görüyoruz.

     

    Altyapı, donanım, eğitim ve de maddi eksiklikler yurdum insanını maalesef dar bir hayat felsefesine mahkûm ediyor. Bundan dolayıdır her zaman dediğim gibi bu ülkenin önünde çok daha zorlu uzun yıllar var. Medeniyete, insanlığa hatta Hakk'a yakışır bir hale gelmek için çok ama çok yolumuz var.

     

    Ne üzücüdür bir belediye meclisi üyesinin, Türkiye'nin en köklü partisine bir eleştiri getirirken içine düştüğü durum. Belediye CHP nin arka bahçesi değildir artık diye demeç savururken,  bugün AKP li Belediye nin sahip olduğu araçların sigortalarının, AKP li olan kendi firmasına yaptırılmasıdır.

    Maalesef, bütün belediyeler, mensup oldukları partilerin arka bahçeleridir bu ülkede. Bunu tersini iddia etmek bir kandırmacadır. Herkes bu işten şikâyetçidir ama herkes aynı yolda gider. Partisi fark etmez!  Tersi olmaz, olamaz. Ne zaman mı olur? Onun cevabını yukarıda verdim.

     

     

    Kamu boş bulduğu yeri bina ile doldurmuş!  Hâlbuki oraları yıkıp ticari alan yapmak varken! Bak şu kamunun yaptığına. Nasıl kıydınız, düşünemediniz ileride o yerlerin çok değerli yerler olacağını. Adam Orman Başmüdürlüğü' ne gider ormana yapar! Ne işiniz vardı şehrin göbeğinde? Kendi sahip olduğu parklara sahip çıkamayan bir belediye, Orman Başmüdürlüğü' nü satın alıp park yapacakmış! Bak bak bak!

    Koca binayı almaya gerek yok..Orman Başmüdürlüğü'nün önünde yeşil bir alan var, orayı hayrına şöyle bir düzenleseniz nasıl olur acaba?

    Dünyanın hemen hemen bütün gelişmiş ülkelerinde, kamu binaları şehrin en merkezi yerlerinde bulunur. Tabi birçoğu estetik kaygılarla inşa edildikleri için birbirinden güzel ve niteliklidir. Birçoğunun giriş katında sergi alanları, toplantı salonları, hatta hatta sahneler bulunur. Bahçeleri peyzajlı ve düzenlidir. Yani, birçok konuda kamuya hizmet verir bu binalar. Tabii ki şehir gibi şehirlerde kamu binaları kadar parklar da vakti zamanında planlandığı için kamu binalarını alıp park yapma düşüncesi ortaya çıkmaz. Belki Başkanımız hatırlamaz ama o Orman Başmüdürlüğü içinde de çok amaçlı bir salon vardı. Muhtemelen bugün mensubu olduğunuz partinin üyeleri ya da onların anne babaları dünya evine o salonda yapılan düğün ve törenlerle girmiştir.  Diğer yandan İzzet Baysal Kadın ve Doğum Hastanesinin bahçesi hali hazırda park olarak düzenlenebilir. Özellikle Atatürk Bulvarı tarafı içinde yapay şelalelerinin olduğu çok güzel bir parka çevrilebilinir. Ama nerede?

     

     

    Belediye Başkanı bile karşı dururken, Merkez İlçe Başkanı' nın Kızılay Parkı'na çıkıp son noktayı koyması daha da tiraji komik bir hadisedir.  Sevgili İlçe Başkanım, siz öncelikle o içler acısı sanayi çarşımızı nasıl daha modern bir hale getiririz ya da orayı daha farklı bir yere taşıyarak şehrimizin ortasında bulunan çirkinlik abidesi bölgeden kurtarmanın yollarına baksanız daha iyi olmaz mı?  Daha mantıklı değil mi?

    Keşke adı TOKİ olan çevre canavarı Bolu' nun yeşil alanlarına o çirkin binaları konduracağına sanayi çarşımız esnafıyla anlaşıp oraya bir kentsel dönüşüm planı uygulasaydı.

     

     

    Uzun lafın kısası; 'Şu Siyaset Kubbesinde Boş Bir Seda' bizde bırakalım diyenlerin ortalıkta dolaştığı bir ülkede yuvarlanıp gidiyoruz.

     

     

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak