Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Bir yere gidemez

Sinan Gökdemir

    5 Mart 2007

    Geyik muhabbetimi yapıyorsunuz lan diye takılırız ezelden beri sevdiklerimize. Yani yine oradan buradan havadan, sudan başı boş muhabbetlerin adıdır. Geyik muhabbeti. Biz öyle biliriz. Saçma sapan işler, geyik muhabbeti adını verdiğimiz muhabbetlerde tartışılır. Oda yaşamımızın bir parçasıdır. Kaçınılmaz ama balans her zaman tutmaz. Değiştirmek lazım lastikleri. Biz hala eski kafa eski lastik gidiyoruz. Onun içinde bir o yana, bir bu yana sallayıp duruyoruz. Tutarmı balans. Tutmaz...

    Kapının önünde nüfus sayımı için iki memur... Soruyor. Bu evde kaç kişi kalıyorsunuz. Üçü gurbette altı kişi cevabımız. Aile reisi olarak, yada evde olduğumuzdan kimlik ibrazı yapıyoruz. Yazılıyor, çiziliyor. Evdekiler Mengen?de sayılyor. Gurbette okuyan iki evladım bizim memlekette sayılıyor. Çalışan sayılmıyor. Desemiydik keşke o da okuyor!..demedik. beş nüfus Mengen için var sayıldı. Altıncı İstanbul?da saydılar mı orada bilemem. Kapıya biri çıkıpta ne dese onun yazıldığı bir nüfus sayımı. 3 davarı sayamayanlar (yıllardır) 80 milyon bu ak zihniyetle sayacak. Olacak iş mi bu yani. Bu geyik muhabbeti devletimize kaça mal oldu. Alın örnek size. Mengen son sayım 5 bin 500 kişi. Yeni uygulamada bakın Pazarköye, bakın Gökçesu?ya olacak işse olur. Olmuş zaten. 600 nüfusu olmayan yerler 2 binin üzerinde. Mengen ilçesinin durumu ortada. Var mı böyle bir senaryo. Var tabi ki. Yazanlar belli, yazılanlar belli. Sayım ortada. Yaa telefon ve elektrik abonesi bile nüfustan neredeyse fazla. Nerede emeklerseniz, orada yürürsünüz. Sizlerin emekleme devride epey geçmesine rağmen yürümeyi öğrenemediniz.

    İşte memleketimizin geyik muhabbetlerinden bir tane daha. Bolu yerel gazetelerimizde internet üzerinden meclise kim gitmeli anketleri. Bir kişi günde bir oy kullanır. Yani anket otuz oy bir kişiden. Değiştir adını bir o kadar daha. Sanalın sanalı. Hadi bu işler öyle. İyide oylamaya aday gösterilen isimleri kim ve neye göre belirledi. O isimler oylamaya katılmak için bir şeyler feda ettiler mi? ne kadar gerçek siz karar verin. Tombala oyununda bile daha fazla adil olunduğunu düşünürsek, ki öyle. Bu oyun adil değil. Tepeden inme demokrasi ancak bu kadar ve bu kadar geyik olur. Niye benim ismim yok. Belki halk beni istiyor. Niçin kendi isminiz yok. Belki halk sizi istiyor. Öncelikle düşünülmesi gerekenleri atladığınızda geyik oluyor. Uzun lafın kısası, bu ülke ne geyiklerle nede muhabbetleriyle bir yere gidemez.

    Yüzünüzden gülücükler, yüreğinizden sevgiler, kafanızdan soru işaretleri eksik olmasın. Sevgiyle kalın.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Önemli olan akıllı olmak değil, aklı yerinde ve zamanında kullanmaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak