Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Bu Ne Sevgi Ah! Bu Ne Izdırap!

Murat Gücüm

    14 Şubat 2005

    BBC World'ün 21 ülkede yaptığı bir araştırmada, Türkiye halkının (%82'lik bir oranla) Bush'un seçilmesi ile beraber dünyayı, eskisine göre daha tehlikeli hale getiren ABD'ye karşı sevgisizlik içinde olduğu açıklanıyor. Türkiye halkında, ABD'ye karşı oluşan sevgisizlik-karşıtlık tablosunu, hem de B.O.P. (Büyük Ortadoğu Projesi)'nin ayrıntılarını görüşmek için, ABD Savunma Bakanlığı Müşteşarı Douglas Feith ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ülkemize geldiler.

    Doğal olarak ABD ile Türkiye arasındaki sevgi bağı tartışması tüm ülkeyi sardı.

    Bugünlerde bolununsesi'nin 14. yayın yılına girmesinin gururunu yaşayan Kamuran Alagözoğlu'nun "Abi, dünyayı sen mi kurtaracan, biz Bolu'ya bakalım" diyerek Bolu'nun dışında hiç bir tartışmayı-kavgayı kabul etmemesine rağmen ABD sevgisini Bolu'da biz de tartışalım dedik. Ayrıca genellikle seçim önceleri, ABD Büyükelçilik ve Konsolosluk bünyesindeki bazı elemanların Bolu'ya ziyaretler gerçekleştirdiklerini hepimiz biliyoruz. O yüzden ABD sevgisi meselesi Bolu'nun da meselesi sayılır.

    Bizim üzerinde duracağımız, bu ziyaretler sonrasında BBC World'ün araştırmasındaki %82'lik ABD sevgisi.

    Öncelikle ulusal medya ve basında, ABD hakkında oluşan sevgisizliği-sevgiye, karşıtlığı-taraftarlığa çevirmeye çalışan zatların bir telaş ve panik içinde olduğu gözleniyor. Bu zatlar genellikle liberal, milliyetçi, muhafazakar trio'su içinde kendilerini ifade ederler. İçlerinde solcu bilinenleri mevcuttur. Bu zatlar bugünlerde, İran'ın fethine hazırlanan Bağdat fatihlerini nasıl şirin göstereceklerinin planlarını yapıyorlar. Fakat unutmamaları gerekenleri hatırlatmakta fayda var.

    Sevgi, saygıyla başlar, paylaşarak korunur.

    İngiliz, Guaredion Gazetesi'nde ki bir haber insanın kanını donduruyor. Bu haber de ABD'nin Avrupa'da 480 adet nükleer başlıklı füze konuşlandırdığını, bunun 90 tanesinin İncirlik Hava Üssü'nde bulunduğunu açıklıyor. Bu haberi doğrulayan, Greenpeace örgütü Adana İncirlik Üssü'nde bir eylem yaparak İncirlik'te bulunan nükleer bombalara dikkati çekmişti. ABD sevgisinin, bu doğru olma olasılığı %99 olan, bölgemizdeki nükleer gerçekle gelişeceğini siz inanıyor musunuz? ABD sevgisini artırmayı görev edinenlere sesleniyorum. Sevgi; ülkemizi ve bölgeyi İran'ı bahane ederek nükleer cehenneme çevirerek değil, KDP ve KYB'nin Kuzey Irak'taki her türlü uygulamalarını görmemezlikten gelerek dolaylı destek vererek değil, Musul ve Kerkük'te yaşayan Türkmenlere potansiyel terörist muamelesi göstererek değil, PKK'yı ve Kandil Dağı'nı yedek tutarak değil. ABD'nin, bölgedeki enerji kaynaklarına ulaşmak ve yönetmek için, her şey mübahtır anlayışıyla, bölge halklarının evlerini, köylerini, işyerlerini, düğünlerini, cenazelerini, ibadet yerlerini bombalayarak değil, bölge halklarına saygı duyarak, onların değerlerinden zenginliklerinden elini çekmekle mümkündür.

    Küresel sermaye ve ABD bunu hiç yapmayacağına göre; yerli işbirlikçilerin, müslümanların yaşadığı tüm ülkelerde ılımlı islam kavramına uygun faaliyetlerinde, ABD sevgisi aşılama çabaları da, %82'lik sevgisizlik oranını aşağıya çekmeye yetmeyecektir. Yerli işbirlikçilerin "Türkiye ile ABD ilişkileri, köklü ve tarihi bir ittifak ilişkisidir. Çok geniş alanlara yayılmıştır!! Öyle birkaç olaydan yola çıkarak bu ilişkinin zarar görmesine izin verilmez." Türünden söylem ve tehdit kokan açıklamalar %82'ye ulaşan sevgisizlik oranını aşağıya çekemeyecektir.

    Bu ara işiniz zor. Tarafınızdan %82'nin aşağıya çekilmesi zor gibi değil. ZOR. Bu sefer Güniz Sokak'ta ve Marmaris'te yaşayanlarda bu sevgi porblemini çözeceğe benzemiyor. Çünkü ABD çok fütursuz.

    Daha endişesiz ve mutlu ve adaletli ve barış dolu günler tüm insanlığın olsun.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak