Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Hükümet Konağı gibi okul!

Cumhur Bandakçıoğlu

    23 Ağustos 2010

       İstanbul'un sıcağından ve neminden kurtulmak üzere bu hafta sonu da rotamızı yine Bolu'ya çevirdik. Çok uzun zamandır ajandamda olan, fakat malum koşturmacımız sebebiyle bir türlü görme fırsatını bulamadığımız, bu yıl eğitim ve öğretime açılması beklenen Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi'ni ziyaretimizde, bu sefere nasip oldu.
       Bolu'da ilk Anadolu Lisesi'ni açılışını hatırlıyorum. 1984-1985 öğretim yılında, imkânsızlıklar dâhilinde Bolu Atatürk Lisesi bünyesinde 2 geçici sınıfla başlamıştı Bolu'nun Anadolu Lisesi macerası. Ve bugün 25 yıl sonra Bolulu hayırseverler sayesinde muhteşem bir kompleksle yeni bir boyuta gelmiş durumda.
       Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi, hemen hemen aynı kod ve yükseklikte bulunan Anadolu Lisesi'nin atası olan Bolu Atatürk Lisesi'ne üst yakadan selam çakıyor adeta. 2 okulun gönderinde dalgalanan Bolu'nun iki büyük bayrağı 12. yüzyıldan beri Türk Bayrağı dalgalanan bu toprakların muhafızı gibi duruyor.
        Hani Bolu'nun Anadolu Lisesi ihtiyacı olmasa diyeceğim ki; Bolu Hükümet Konağını bu muhteşem binaya taşıyın. Şimdiki Hükümet binasını da kent müzesi ve sanat galerisine çevirin. Ya da ne bileyim Bolu Belediyesi'ni bu binaya taşıyın. Şimdiki belediye binamızı da 4-5 yıldızlı bir şehir oteli yapın. Tabiî ki bu cümleler benim için bir faraziye. Yoksa Çizmecioğlu Ailesi'nin eğitim alanındaki bu ulvi duygularına karşı olduğumdan değil.
        Bildiğiniz gibi ülkemizde Hükümet Konakları ve Belediyeler şehrin en görkemli binalarıdır. İşte Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi de böyle bir yapı. Bir okul adına her ince ayrıntısı düşünülmüş. Laboratuarlarından sığınağına, spor alanlarından amfi tiyatrosuna, engelli asansöründen teknik atölyelerine kadar büyüleyici bir okul.  Sadece dış görünüşüyle değil iç donanımıyla da Milli Eğitimimize bu armağanı veren Tanju Çizmecioğlu abimize ve Tamer Çizmecioğlu arkadaşımıza, Okula ismini veren Mustafa Çizmecioğlu amcamıza bizde teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Bu arada Tanju Abimizin ve Tamer'in sevgili anneleri, rahmetli Sezer Çizmecioğlu teyzemizin anısına yapılacak yeni bir eserin planlandığı bilgisini Tamer'den alıyoruz bu da bizi ayrıca sevindiriyor.
      

         52 – (Elli iki ) nedir?
    Ordu'nun plaka kodu.
    İskambil destesindeki kağıt sayısı.
    Yakalama kararı verilen General sayısı.
    52 Mevlidi.
    Dursun Ali Erzincanlı'nın şiiri.
    Ülkemizdeki obez yüzdesi.
    Meksika ülke telefon kodu.

    Yukarıdaki yazılanlarla birlikte, Türkiye'nin yaşanılabilinir ülkeler sıralamasındaki yeridir 52!
    Bulgaristan'nın, Porto Rico'nun, Peru'nun gerisinde olmaktır.
    Birey hak ve özgürlükler alanının genişletiyoruz diye EVET oyu isteyip SOY SOP hesabı yapanların iktidar olduğu yaşanabilir ülke sırasıdır 52.

    HAYIR oylarının en az % 52 olma dileğiyle..

    • öğrencisi çizmecinin3 Kasım 2018 . 14:08

      dışı sizi içi bizi yakar abiler
    • Cemil DOYRAN24 Ağustos 2010 . 13:12

      Rahmetli Sezer teyzenin ekonomik durumu iyi olmayan öğrenci çocuklar için yapmış olduğu birçok yardıma şahsen çok defa şahit olmuşumdur.Eğitim anlamında Sezer Çizmecioğlu teyzemizin adı altında yapılacak yenibir yatırım eminimki onuda çok mutlu ederdi.Eğer Çizmecioğlu ailesinin bununla ilgilide bir planı varsa,Tanju abi ve Tamer arkadaşım gereğini fazlasıyla yerine getirirler.Kendilerini bu vesile ile bikez daha tebrik ediyorum.
    • Cumhur Bandakçıoğlu23 Ağustos 2010 . 11:10

      Fazlasıyla  yakışır. Eften püften okul isimlerinin moda olduğu bu sıralarda çokta  anlamlı olur.
    • "MUSTAFA KEMAL Çizmec22 Ağustos 2010 . 22:35

      Yanlış hatırlamıyorsam Çizmeciler'in Mustafa, nüfusta "Mustafa Kemal Çizmecioğlu"dur. Bu eserin kapısına "MUSTAFA KEMAL Çizmecioğlu Anadolu Lisesi" yazılmalıydı. Teşekkürler Çizmeciler...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak