Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Manzarayı Umumiye

Cumhur Bandakçıoğlu

    13 Eylül 2010

       Hemen hemen her Bayram olduğu gibi bu Bayramda da Bolumuz'daydık. Bu Bayramı farklı kılan unsurların başında daha fazla demokrasi adı altında planlanan, ama bana göre ülkemizi bir pasta gibi üçe bölen bir referandum süreci oldu. Evet, Türkiye'nin siyasi yelpazesi bir kez daha şeklini gösterdi. Mevcut iktidarın bu sonuçtan kendine bir hisse çıkarmasını gerektirecek bir durum olduğunu zannetmiyorum. Türkiye'nin kumaşı budur.

        Yine aynı şekilde yerel politikacılarımızın bunu bir bayram havasına sokması ve zafer nidaları atması ve kendilerine pay çıkarması kendi kendini tatminden öteye değildir. Bugün AKP değilde Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi veya Doğru Yol Partisi iktidarda olsaydı ve böyle bir referandum yapılsaydı. Bolu'daki tablo değişmeyecekti.

        Demokrasimiz kazandı! Bizde canı gönülden isteriz ama bunun bir safsata olduğunu, başta mevcut siyasi iradenin üst yönetimi olmak üzere, herkes bilmektedir. Referandum öncesi yapılan siyasi baskılar, milyon dolarlık harcamalar, ticari kaygılar, büyük bir yüzdesi fakir olan halka yapılan ayni ve nakdi yardımlar, çıkar oluşumlarının birliktelikleri bu referandumu gölgelemiştir.

       Gelelim Bolumuz'a; Bayramın 1. günü yani 9 Eylül 2010 tarihi üyesi olduğumuz CHP'nin de kuruluş günüdür. Anıtpark'ta yapılan törende partililerle beraber olduk. Daha önce partiden ayrılan fakat genel başkan değişimi ile partiye tekrar dönen isimleri görmek sevindiriciydi. Ama benim izlenimim kâğıt üstünde bir beraberlik olduğu, gerçek anlamda bir kaynaşmanın yaşanmadığı yönündedir.

        Referandum sonucunun artık CHP içinde gerçek anlamda bir birleşmeye ihtiyaç olduğu ve Bolu CHP vitrininin çok ivedi bir şekilde yenilenmesi gerektiğidir. Yerel seçimlerdeki başarının salt CHP seçmeninden değil, Aladdin Yılmaz'a ve yönetimine olan tepkiden de olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.

        CHP merkez sağı da içine çekecek politikaları üretmek zorundadır. Bugün gerçek anlamda, akçeli işlerle alakası olmayan demokrat merkez sağ seçmenin sığınabileceği bir kapı yoktur. Olsa bile, bir güç unsuru olabilme şansı kalmamıştır. Bu kitleye CHP kapılarını açmalıdır.

       AKP'de yerele gelirsek, MHP üzerine oynanan oyun tutmuştur. Tabandaki yakınlık referandumda tercihini evet den yana kullandırmıştır. Sonuç olarak MHP seçmenin bir bölümü Türkiye'nin yeni haritasına ortak olmuştur. 'Bolu'da muhalefet yok' diyen Alaaddin Başkan'ın da referandum sonucunu iyi okuması gerekir diye düşünüyorum. Bana göre çıkarması gereken sonuçlar var.

        Referandumu bir kenara bırakalım ve Bolumuz'a dönelim. Hep eleştirecek değiliz ya, Bayramın 1. günü sabah Bayram namazından sonra Bolu Şehitler Mezarlığı'nda bulunan ebediyete göçmüş aile fertlerimizi ziyaret ettik. Yol üzerinde bulunan yeni döner kavşaktan ilk defa geçtim. Döner kavşağın ortasında bulunan direkteki elektronik tabela haricinde Bolu'nun modern şehircilik alanında güzel bir eser kazandığını görmek beni oldukça sevindirdi.
    Çoğalmaları dileğiyle, emeği geçenleri kutlarım.

    • Metin SAKARYA13 Eylül 2010 . 17:13

      Cumhurcum,
      Senin ve Eşinin Geçmiş Ramazan Bayramını Kutluyorum..
      Gönlünden Geçen BOLUMUZUN ve Yönetiminin ne olması gerektiğini çok iyi anlıyorum.Yazmak isteyipde,Yazamadıklarına Rağmen,,,
      Sevgiyle Kal...
    • cuma13 Eylül 2010 . 13:50

      Cumhur Bey hakikaten anlamış değilim o elektronik tabelayı yapımında ve yayınında emeği geçenlere soralım(?)

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak