Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Yeşil, temiz, sakin Bolumuz ne hale geldi

Konuk Yazar

    16 Ekim 2010

        Evvelden sadece bundan 10 yıl önce Bolumuzu tarif ederken; Yeşil Bolu,Temiz Bolu, gürültüsüz, trafiği sakin bir şehir olarak bilirdik ve öyle de tanıtırdık.
    Ya şimdi güzelim Bolu ne hale geldi,
        Ankara'dan Bolu'ya gelirken Çaydurt gişelerini geçince yeşil Bolu havası alalım diye arabanın camını açtığımızda hemen kapatıyorsunuz, bu ne biçim hava !
     Şehir merkezine geldiğimizde yollar patates tarlası gibi delik deşik, doğalgaz geldi çok memnun olduk fakat 2 ay önce doğalgaz hattı döşenen ve üstü kapanan Gölyüzü Mahallesi'nde asfaltlama çalışmaları yapılmadı, herhalde yazın gelmesi bekleniyor..!
       Trafik rezalet, çift parklarla birbirini hapsedenler bu medeniyet dışı davranışı artık normal karşılamaya başladılar.  Çünkü aksine bir yaptırım yok. Trafik lambalarının, kavşak içi dönemeçlerin dibine park yapan araçlar, hele pazartesi günleri Gölyüzü Caddesi, DSİ önü  tam bir curcuna, gelelim turistik yerlerden Bolu'nun simgesi Gölcük'e; girişi muntazam, ya içersi, berbat akan çeşmelerin giderleri gelişi güzel dağılıyor, pislik diz boyu, girişte alınan ücretler buraların bakımları  için harcanmıyor mu ?
        Şehir içi trafik, yalnız İzzet Baysal Caddesi'ne odaklanmış. Yolların istikametleri sürekli değişiyor, gönder arka sokaklara orada inşaat var, o zaman ne yapılacak tabii ki  dolaşacağız. İzzet Baysal Caddesi keşmekeş içinde iken doğru ya arka sokaklarda arap saçına dönen trafikle kim ilgilenir ki?
    Bu keşmekeşe bir ekleme daha Hükümet Meydanı genişletilecek diye Valiliğin önü kapatıldı ne oldu, trafik rahatladı mı, tam tersine.
    Devletin kurumları, idarecileri, vatandaşların sorunlarını gidermek, vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için vardır.
    Maalesef Bolu'da her şey tam tersine oluyor, sorunlar çözülmüyor daha da büyüyor.
        İdarecilere, yöneticilere sesleniyorum, Bolu'da olanlara bir bakalım, neler yapılması gerekiyorsa yapalım, masalardan kalkıp birazda sahaya inelim, olup bitenlere bakalım.. 
        Üniversitelerden, şehir plancılarından, diğer büyükşehirlerden bilgi desteği alarak yeni projeler geliştirelim.
    Bolu'ya gelenleri geldiklerine pişman etmeyelim.              
    Saygılarımla,


                                                                     Orhan ÖZDEMİR

    • EMRE YAMAN21 Ekim 2010 . 09:22

      eeee bunlarla bu kadar oluyo işte.daha iyisini istemek onlara haksızlık olur.çünkü kapasiteleri bu kadar.daha fazla olmaz.Kendi yaptığı alt geçide ismini vermek istediklerinde karşı çıkan bir belediye başkanımız var.hayatım da bu kadar aciz,küçük bi insan daha görmedim.bu günler iyi günlerimiz.allah yardımcımız olsun..!

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Kuvvete dayanmayan adalet âciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak