Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

"HOP, BEYBABA...!"

Konuk Yazar

    13 Mayıs 2011

        En iyileri en öne dizilmiş kütür kütür elmaları görünce canınız çekmiştir...  Dayanamazsınız, bir-kaç tane bile olsa satın almak için tezgâha doğru yaklaşırsınız... Tam elinizi uzatırsınız ki manav beş karış suratla ve sertçe seslenir: "Hop, beybaba!.." ..."Buyur evlâdım!?.." "N'apıyon hıı?.." "Görüyorsun ya, elma seçiyorum evlâdım!.." "Olmaz beybaba, olmaz, sen seçemezsin, ancak ben seçerim, sen de benim seçtiklerimi alır, yersin! Her müşteri senin gibi elma seçmeye kalksa biz malın kötüsünü kime satarız; değil mi ya?!.." Çaresiz, manavın seçtiği çarık çürük elmaları poşete doldurup, eve dönersiniz. Bir bakarsınız ki manavın seçtiği elmalar yenilecek, yutulacak gibi değil!..

    * * *

        Siyasette insanlar da, "en iyileri en öne dizilmiş" elmalara benzer... İyiler ve sağlamlar tezgahın hep önündedir, ama siz onları seçemezsiniz!.. Her nedense iyi, duru, namuslu ve dürüst insanlar hep çekingen, hep sıkılgan ve bir şemsiye gibi içine kapanıktır; bir türlü açılmaz, kendi reklâmını yapamazlar. Kötüler ise tezgahın en arkasına sıralanmıştır; siz onları göremezsiniz!.. Öndeki iyilerden bir-kaçını seçmek için tam elinizi uzatırsınız ki parti lideri seslenir! "Hop, beybaba!.." "Buyur sayın genel başkanım!?.." "N'apıyon hıı?.." "Görüyorsun ya, milletvekili seçiyorum..." "Olmaz beybaba, olmaz, sen seçemezsin, ancak ben seçerim, sen de benim seçtiklerimi seçer meclise gönderirsin! Her seçmen senin gibi milletvekili seçmeye kalksa biz partiyi babamızın çiftliği gibi nasıl yönetiriz, değil mi ya?!.." Çaresiz, liderin seçtiği çarık çürük milletvekillerini meclise doldurup, eve dönersiniz. Bir süre sonra bakarsınız ki liderin seçtiği insanlar sevilecek, sayılacak gibi değil!..

    * * *

         "Milletvekilleri" de, tıpkı sizin yerinize "manavın seçtiği elmalara" benzer! Kendiniz seçmediğiniz için biri "midenize", diğeri "meclisinize" oturur... Biri yine insaflıdır; bir-kaç gün "içinizde" oyalandıktan sonra "dışkı" olarak vücudunuzu terkeder... Ama diğerine meclisi terk etmesi için dört yıl da yetmez... Bir dört yıl daha ister...

     * * *

        İşte bu yüzden bir manavla bir parti lideri arasında fark yoktur aslında... Seçmek için tam elinizi uzatırsınız ki ikisi de size aynı şekilde seslenir: "Hop, beybaba!.."  

                                                                                              Çetin Canbazoğlu

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Bilgi insanı şüpheden, iyilik acı çekmekten, kararlı olmak korkudan kurtarır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak