Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Dik duruşumuz bozulmayacak

Sinan Gökdemir

    23 Nisan 2012

       Bir önceki yazıma, yapılan bir yorumu okudum. Okurumuz Mengen'de artık meyve ve sebzelerinde eskisi gibi yetişmediğine vurgu yapmış. Hassasiyetine teşekkürler.
       Biz yıllardır bu köşeden çeşitli defalar bu tür sorunları dile getirmeye çalıştık. Hangi bacadan hangi zehirli dumanın çıktığını, hangi çöplüğün doğamıza zarar verdiğini, hangi kömürün çevremizi havamızı kirlettiğine değindik. Sağır sultan duydu da, asıl duyması gerekenler kulak arkası ettiler.
         Çaresizliği baş köşesine konuk etmiş yöneticilerimiz, öbür dünyada ödeyeceği vebali düşünmeden fütursuzca yaşamaya ve yaşatmaya devam ettiler ve ediyorlar. Onlar sadece o sorunları dile getiren bizlerle uğraştılar. Bizleri harcadılar bir kaşık suda. Ama biz hala onurlu ve dik duruşumuzu koruduk ve koruyacağız. Bizimle uğraşmayın ve sadece bize kulak verin insanlık adına. Tek isteğimiz buydu ve bu olacaktır.
          

         DEVLET MESELESİ
        Hayvancılık yapan iki vatandaşımızla muhabbet ediyorduk geçenlerde. Dertlilermi dertliler. Son aylarda Mengen civarında hamile ineklerden 50-60 yakını ölmüş. Her ölümün ardından aynı cevabı veriyorlarmış yetkililer. Kalsiyum yetmezliği ver şu iğneyi yaptırın yada yapın demekten öte bir çare üretmemişler. O iğnelerde dertlerine deva olmamış. Halen aynı vakalar yaşanmakta imiş.
         Çok yoğun işlerinden fırsat bulurlarsa yetkililerimiz şu işe bir el atsınlar.Arama mı,taramamı yapacaklar bilemiyorum. Hayvancılıktan zaten zarar eden vatandaş bu ölümlerle bir kere daha yıkılmakta. Şu küçük ilçede elli, altmış hayvanın telef olması sanırım devlet meselesi olalı. Ne dersiniz? Biz uyaralım dedik.
            

       YİNEDE SESİN GÜR ÇIKSIN
        CHP milletvekili Tanju Özcan Meclise girdiğinden bu yana sıkça meclise verdiği önergeleri ve orada yaptığı konuşmaları, basına yaptığı açıklamaları vatandaştan dinliyorum. Helal olsun uzun zamandan bu yana Bolu nun sesini bu kadar duyuran bir vekil çıkmamıştı diyorlar. Bende takip ediyor ve takdir etmiyor değilim.
      Yalnız takıldığım konu şu. Bir saatin zembereği bozuksa akrep ve yelkovanın çırpınışı boşadır. Akrep ile Yelkovanın suçu yoktur. Zemberektedir tüm kabahat. Yine sesin gür çıkmaya devam etsin sayın vekilim.
       Yüzünüzden gülücükler, yüreğinizden sevgiler eksik olmasın. SEVGİYLE KALIN.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Kuvvete dayanmayan adalet âciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak