Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Başkanım Gölcük'e dokunma!

Cumhur Bandakçıoğlu

    12 Aralık 2017

          Başkanım Gölcük'e dokunma!
           Sn. Başkanım, bu sabah, Hürriyet.com.tr'de haberlere bakarken gözüme çarptı Aysel Alp'in haberi; 'Bolu'nun sembollerinden Gölcük Milli Parkı'na yeni bir dağ köşkü ve 25 adet bungalov yapılacağını. 3.1 kilometre teleferik, 1.5 kilometre yamaç kızağı için de ihaleye çıkarılacağı' yazıyordu.
          Sizinde bildiğiniz gibi Gölcük, Bolu'nun en önemli sembolü haline gelmiş, şehir merkezinin hemen yanı başında oldukça küçük, doğa harikası bir sayfiye yeri. Bu güzelliği ve popülaritesi ise bazı olumsuzlukları da ister istemez ortaya çıkarmakta. Son yıllarda her gittiğimde, özellikle de hafta sonları kapasitesinin üstünde ziyaretçiyi ağırlayan, gürültü ve görüntü kirliliğinin yaşandığı bir yer halini almakta. Avrupa ve Amerika da Gölcük benzeri bir çok yer var. Hatta özel mülkler var. Bu yerler, insanların günü birlik olarak ziyaret ettiği, belli kurallar dahilinde piknik yaptığı, bir kaç küçük büfe ve tuvalet dışında hiç bir yapının olmadığı, tamamen doğayla baş başa vakit geçirmesine olanak tanıyan yerler. Şehir merkezine 15 Km, Karacasu ya 7- 8 Km uzaklıkta olan bu cennet köşemize konaklama tesisi kurmak, sadece doğayı tahrip etmeye yarayacak, doğal hayata sekte vuracaktır. Sizde iyi biliyorsunuz ki bu milletin genlerinde, temizlik sadece evleriyle sınırlıdır. Bu tesisler yapıldıktan sonra kesinlikle karşımıza daha pis bir Gölcük çıkacaktır. Yine aynı şekilde Gölcük'e teleferik hattını da gözden geçirmenizi dilerim. Bunun da gerekliliği gerçekten tartışılır!
           Eğer, Bolu turizmine bir katkı sağlamak istiyorsanız, bungalov ve dağ köşkü'nü Seben, Taşlıyayla Göleti'ne yaptırın. Bu şekilde oraya bir değer kazandırabilir, önünü açabilirsiniz. Mesela, Kartalkaya yakınlarında bu tip tesisler kurabilir, insanların kış sporlarına uygun ve ekonomik olarak ulaşmasına fayda sağlayabilirsiniz. Lütfen Trabzon Uzungöl örneğini unutmayın. Doğa harikası bir yer bugün ne hale getirilmiştir!
          Yok kardeşim ben bu işe kafayı koydum bu bungalov'ları yapacağım derseniz de, kendinize bungalov konusuna hakim iyi bir danışman tayin edin. 
           Umarım, fikriniz değişir ve Gölcük'ün doğallığı ve bakirliği sizinde katkılarınızla korunmuş olur.
           Saygı ve sevgilerimle.
                                                 Cumhur Bandakçıoğlu 

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz, çünkü bundan sonra orada yaşayacağız.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak