BolununSesi; Halkın Gazetesi

Kodlama, Yazılım, Robotik… 

Ali Özdemir

Kodlama, Yazılım, Robotik… 
    25 Aralık 2022

    Kodlama, Yazılım, Robotik… 

    Dünyanın en zengin ülkeleri (ABD, İsrail, Finlandiya, İsveç, Almanya, Fransa, İtalya, Kanada vb.) sürekli olarak yeni yazılımlar, kodlama yöntemleri, robotik sistemler, yapay zekâ, nesnelerin interneti üzerine çalışmalar, projeler yürütüyor. 

    200'den fazla üniversitemiz var. Bunların çalışmalarını, icatlarını, patentlerini ve yazılımlarını 35 yıldır izliyorum. Dişe dokunur, para getiren, zengin eden bir projemiz maalesef yok. 

    Son 25 yıldır çalıştığım okullardaki öğretmenlere, öğrencilere kodlama, yazılım, otomasyon öğrenin diye destek oluyorum... Bu konularla ilgili 10 tane de kitap yazdım. Karanlık odaklarla, gizli yapılarla, CIA destekli sahte tarikatlarla irtibatım olmadığı için toplumun yüzde 99,99'u beni bilmez. 

    32 yıl MEB bünyesinde çalıştım. Onlarca projede, seminerde, kursta, çalıştayda, toplantıda görev aldım. 70 de kitap yayınladım. Lakin devlette görevli amirlerimin yüzde 99,99'u çalışmalarımı görmezden geldi, yok saydı, engelledi… 

    2021 yılının Eylül ayında okul müdürü olarak görev yaptığım, "değneğiyle" ünlü bir ilçedeki eğitim amirlerinin, üst yöneticilerin "ırkçı, hasetlik içeren ve etik olmayan" siyasi baskılarını protesto edip, çürümüş yaklaşımlarını ret ederek emekli oldum. 

    Halen 1 yıldır Ankara'daki özel bir kolejde çalışıyorum. Burada, sahte sarı sendikaların mongol baskıları, vasat üst amirlerin aşağılamaları, hileleri yok. Elimde imkân olsa eğitim alanını tamamen özel sektöre devrederim. Zira devlet bu işte başarılı olamıyor. Özel girişimcilerin okullarında asla torpil işlemiyor. Vasıfsız, arızalı, hasta tipler buralarda görev alamıyor. 

    Konuyu toparlayacak olursam, çocuklarınıza sadece matematik, fizik, kimya, tarih, coğrafya öğretmeyin. Onların 21. yüzyılda bu dünyaya katkı yapan insanlar olmasını istiyorsanız yazılım, kodlama öğrenmelerini de sağlayınız.  

    Fiyatı sadece 80-150 TL olan bir Arduino Uno kartı ve 3-4 bin TL'lik bir bilgisayar ile yazılım dünyasına girilebiliyor. İnternet ortamında yazılımlarla ilgili parasız binlerce kaynak mevcut. 

    Patates, soğan, leğen, mandal, çimento, tuğla satarak zenginler kulübüne girme imkânımız artık yoktur. 

    Ali Özdemir 

    Eğitimci-Yazar-Yayıncı 

    0505 220 83 85 

    aliozdemir.net 

    youtube.com/user/aliozdemir1 

    25.12.2022 

    • Ali Özdemir26 Aralık 2022 . 13:24

      Değerli Hocam Derdimiz büyük. Hürmetler. Selamlar. Ne desek boş.
    • N.Yıldırım25 Aralık 2022 . 23:47

      Ali Özdemir hocam, bunlar sadece orta öğretimde olmuyor, yükseköğretimde de durum pek farklı değil. Bir gün sınıftaki öğrencilerime anket uyguladım. Kendimi, dersleri, ders işleme biçimi gibi ve Bolu ile ilgili düşüncelerini sordum. Bolu'yu ilgilendiren kısmını köşe yazısıyla açıkladım. Yazının yayınlandığı gün dönemin rektörü aramış, bana ulaşamayınca müdür yardımcısına yazıdan bahsetmiş. Daha sonra rektör ve md. yardımcısı soruşturma açtılar, Kınama cezası verdiler. Gerekçe de boş zamanlarında böyle işlerle uğraştığım için. Komedi gibi. İnşallah ben de 2024 başında emekli olacağım. Araştırma şirketini çalıştırabilir miyim, yazılıma mı yönelirim, (15 yıl programcılık yaptım, oğlum da Bil. Mühendisliğinde okuyor) zaman gösterecek.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Kuvvete dayanmayan adalet âciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak