Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

340 kilo gitti, 210 kiloya indi

    10 Ocak 2005

    İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi'ne kilo problemi nedeniyle başvuran, ancak burada uygulanan tedaviye cevap vermeyen 340 kiloluk Mustafa Özaçar, İstanbul'da 210 kiloya düştü.

    İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi'ne fazla kiloları nedeniyle başvuran Mustafa Özaçar(33), burada yapılan tedavilere cevap vermediği için 10 kişinin yardımıyla sedyeye yerleştirilerek İstanbul Okmeydanı Hastanesi'ne gönderilmişti.

    40 gündür İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan başkanlığındaki heyet tarafından takibe alındı. Özaçar'a, sıkı ve kontrollü bir diyet programının uygulanması sonucunda fazla kilolarından kurtulmaya başladı. Hastaneye geldiğinde yürüme zorluğu çeken 340 kilo ağırlığındaki Özaçar, doktorların tavsiyelerini birebir uygulayarak zayıflamaya başladı. Tedavisi süren Mustafa Özaçar, 40 günün sonunda 130 kilo vererek, 210 kiloya düşmeyi başardı. Prof. Dr. Ziya Mocan yaptığı açıklamada, "Hastamız buraya geldiğinde nefes alma zorluğu çekiyordu, yürüyemiyordu. Uyguladığımız yöntemlerin hepsi, sadece bir diyetisyen veya uzman doktorla değil, bu tarz hastalıklarda bütün bu doktorların bulunduğu bir kadro oluşturulması gerekiyordu. Biz de bunu yaptık. Bir takım diyetler uyguladık. Kesinlikle aç kalınmaması gerekiyordu. Geldiğimiz noktada hasta 340 kilodan, 210 kiloya düştü. Durumu gittikçe düzeliyor. Buraya geldiğinde yürüyemiyordu, fakat şimdi yürüyor ve rahat nefes alabiliyor" dedi.

    Tedavinin ömür boyu süreceğini belirten Mocan, "Bu tür hastalıklarda tedavi hiçbir zaman bitmez, bir ömür sürer. Hastamız normal duruma gelip hastaneden çıktık-tan sonra dahi doktor kontrolünde yaşamını sürdürecek. Yine diyetlere aynen devam edilecek. Bütün bu bozuk-lukların temelinde düzensiz beslenme var" diye konuştu.

    Önceleri çok düzensiz beslendiğini belirten Özaçar, "Ne bulursak onu yiyoruz. Daha çok hamur işi ağırlıklı yiyoruz. Çok zor günler yaşadım, hareketsiz kaldım. İki tane çocuğum var. Bu şekilde çalışmam çok zor. En çok çalışmayı özledim. Ben de diğer insanlar gibi yaşantımı devam ettirebilmeyi çok istiyorum. Çok mutluyum çünkü tedavim çok iyi gidiyor. Hastaneden çıktıktan sonra yediklerime çok dikkat edeceğim. Bugüne kadar yedik yedik böyle olduk, bundan sonra yemeyelim bakalım ne olacak" diye konuştu.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak