Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Hakim Bereket ile Savcı Tufan'a ihraç kararı

    10 Ocak 2005

    İlimizde çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik yapılan Boludağı Operasyonu'ndan sonra soruşturma kapsamına alınan, dönemin Bolu Hakimi Selami Bereket ile dönemin Cumhu-riyet Savcısı İbrahim Tufan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu; aldığı karar ile Hakim Bereket ve Savcı Tufan'ı meslekten ihraç kararı aldı.

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) aldığı karar ile, ilimizde bir süre görevde bulunan Hakim Bereket ve Savcı Tufan'ı meslekten ihraç etti.

    Bolu'da çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik olarak yaklaşık 14 ay önce yapılan Boludağı Operasyonu'ndan sonra bu operasyona adı karışan adalet personeli ile ilgili soruşturma açılmıştı. Devam eden soruşturma kapsamında dönemin Bolu Hakimi Selami Bereket ile halen Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı görevinde bulunan İbrahim Tufan hakkındaki soruşturma tamamlandı.

    HSYK, soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan Bereket ile Tufan'ın Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 69. maddesinin son fıkrası uyarınca ihracına karar verdi.

    Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 69. maddesinin son fıkrası, "Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmese ve hükümlülüğü gerektirmese bile, mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü takdirde meslekten çıkarma cezası verilir" hükmünü içeriyor.

    Bereket ve Tufan'ın HSYK'nın aldığı karara itiraz hakkı bulunurken, itiraz durumunda 12 kişiden oluşan "İtirazları İnceleme Kurulu" konuyu karara bağlayacak. İtirazlar reddedilirse Bereket ve Tufan hakkındaki "ihraç" kararı kesinleşecek. Öte yandan HSYK, halen Tekirdağ Hakimi olan Selçuk Bök'e de yer değiştirme cezası verdi. Kurul Bök'ün yeni yerini, karar kesinleştikten sonra tespit edecek.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak