Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Kısa kısa asayiş

    3 Ocak 2005

    Köy merasını sahiplenenler, jandarmaya yakalandılar

    Kıbrıscık'ın Nadas Köyü'nde denetimlerde bulunan jandarma timleri, köy merasını işgal eden çok sayıda vatandaşın olduğunu tespit etti.

    Yapılan incelemeler sonrasında M.A.E., köy merasının etrafını çitle çevirerek meyve bahçesi yapmak isteyince jandarma engeline takıldı. Gelen şikayetler üzerine Nadas Köyü'ne giden jandarma ekipleri, M.A.E.'nin köy merasına ait bir bölgeyi çitle çevirdiğini tespit etti. Jandarma M.A.E.'nin hakkında yasal işlem başlattı.

    Öte yandan yine geçtiğimiz hafta Dörtdivan'ın Gücükler Köyü'ndeki evlerinin yanında bulunan köy merasına meyve bahçesi yapmak isteyen Ş.T.,S.K., S.I. ve Ş.A., yine Jandarma engeline takıldı. Ş.T.,S.K., S.I ve Ş.A hakkında Mera Kanuna muhalefet suçundan yasal işlem başlatıldı.


    Dersleri yüzünden intihar etmek istedi

    Mudurnu'da dersleri kötü olan A.D., intihar etmek istedi. Mudurnu'nun Esenkaya Köyü'nde ikamet eden A.D. , derslerinin zayıf olması ve babasıyla arasında geçen bir tartışma yüzünden, 8 tablet Novalgin isimli haptan içerek intihar etmek istedi. A.D.'nin ilaç içmeden önce babasından izin almayarak gece arkadaşının evinde kalmasından dolayı tartıştıkları, daha sonra odasına çekilerek ilaç içtiği belirtildi. A.D., daha sonra ailesi tarafından yarı baygın bulunurken, hemen hastaneye kaldırıldı.


    Gözleri doymayınca, başlarına bela aldılar

    Dörtdivan'ın Yalacık Köyü'nde Orman İşletme Şefliği'nin kendilerine tanıdığı orman envanterinden fazla ağaç kesen köylüler, jandarmaya yakalandı. Yalacık Köyü'nde ikamet eden E.E., S.K., K.B., Ş.A., S.Y., İ.A., S.D., N.Y., E.Ö. ve İ.Y.'yi köy çıkışında kontrol eden jandarma şaşkına döndü. Orman İşletme Şefliği tarafından kendilerine verilen dörder ster orman envali verilmesine rağmen, yakalanan şahısların ormandan tam 183 ster orman envali taşıdıkları tespit edildi. Jandarma bu şahıslar hakkında Orman Kanuna muhalefet suçundan yasal işlem başlattı.


    Traktörü önce çaldılar, sonra terk ettiler

    Otobüs terminalinin arkasına traktörünü bırakan T.Ö., geri döndüğünde traktörünün olmadığını fark etti.

    Geçtiğimiz hafta içerisinde hiç oto hırsızlığı olayı meydana gelmedi. Ancak bunun yerine Aşağısoku Mahallesi'ndeki T.Ö. isimli vatandaşın traktörü çalındı. T.Ö. polis merkezine gelerek verdiği ifadesinde, "1998 model Massey Ferguson marka traktörümü, olay günü saat 17 30 sıralarında terminal arkasındaki yan yola park etmiştim. Daha sonra terminale gittim. Geri döndüğümde traktörüm park ettiğim yerde yoktu" dedi. T.Ö.'nün traktörü aynı gün yaklaşık iki saat içinde bulundu. Traktörü çalan hırsız ya da hırsızların traktöre zarar vermediği tespit edildi. T.Ö., traktörünü çalan hırsız ya da hırsızlardan davacı ve şikayetçi oldu.


    Bir haftada 12 milyarlık maddi hasar

    Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, geçtiğimiz hafta içerisinde 57 araca toplam 4 milyar 576 milyon 400 bin lira para cezası kesildi. Meydana gelen 9 adet maddi hasarlı trafik kazasında ise, toplam 11 milyar 700 milyon maddi hasar oluştu. Kazalar sonucunda geçen hafta içerisinde toplam 5 araç trafikten men edildi.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak