Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Gıda Alımı İhalesine ilişkin soruşturma başlatıldı

Gıda Alımı İhalesine ilişkin soruşturma başlatıldı
    24 Kasım 2021

    Gıda Alımı İhalesine ilişkin soruşturma başlatıldı Bolu Belediyesi 16.12.2020 ...

    Gıda Alımı İhalesine ilişkin soruşturma başlatıldı

           Gıda Alımı İhalesine ilişkin soruşturma başlatıldı
          
    Bolu Belediyesi 16.12.2020 tarihinde Aş Evinde kullanılmak üzere Kuru Gıda alım ihalesine çıktı.

           İhale 16 Aralık 2020 tarihinde açık ihale usulü ile yapılması gerekirken pazarlık usulü ile yapılınca ihale hakkında inceleme başlatıldı.

           Yapılan incelemede "2021 YILI AŞEVİ VE GIDA BANKASI KURU GIDA ihalesinin muammen medelinin 4 milyon 175 bin TL olduğu ve Bolu Belediyesi tarafından sadece 4 firmaya davetiye gönderildiği, bunlardan sadece 2 firmanın ihaleye katıldığı ve ihale fiyatının 3 milyon 558 bin 990 TL olarak gerçekleştiği, işin hiç bir acele mahiyesi bulunmamasına rağmen açık ihale yerine pazarlık usulü ihaleye çıkıldığı, Bolu ilinde bu ürünleri temin edebilecek onlarca firma bulunmasına rağmen, il dışından firmaların tercih edildiği ve de ihaleyi İstanbul merkezli bir firmanın kazandığı" belirtiliyor.

            Edinilen bilgilere göre ise ihalenin bu şekilde yapılmasını ise Başkan Tanju Özcan'ın Bolu Belediyesi'ne getirdiği ve sık sık 'Eş Başkan' olarak da nitelendirilen Reşat Şahin Öztürk'ün dahli olduğu iddia edilirken, Mülkiye Başmüfettişlerinin hazırlamış olduğu denetim ve inceleme raporlarından sonra İç İşleri Bakanlığı'nın soruşturma izni verdiği iddia ediliyor.

           Peki Kapalı Zarf Pazarlık Usulü İhale hangi hallerde yapılabiliyor; Kamu İhale Kanunu Madde 21'e göre, Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması. Şartlarının oluşması gerekiyor.
     

    • BOLUMU27 Kasım 2021 . 12:16

      Ya biz bu haberleri en dürüst gazeteci olan Erhan Beykoz ve avanesi olan Okay özcandan niye duymuyoruz ablaları Leyla Beykoz belediyede Okay Özcan’ın eşi belediyede Okay Özcan Belediyespor’da ayrıca Blediye şirketin de gitmeden maaş alıyor ERHAN Beykoz belediye ilanları ile köşe oldu Okay Özcan’ın etrafındakiler büfe otopark organizsyon kafe işleri ile dolanbaçlı yollar ama bak ak parti yiyor içiyor diye yaygara yaparlar ey Tanju ve Rasim yatacak yerini yok sizi ak p
    • nema25 Kasım 2021 . 08:43

      Neden yepyeni çağdaş dijital su sattleri değiştiriliyotr?Daha yeni takılmadımı vatandaşa belediye tarafından satılmadı mı?Neden değişiyor?Kimler bu işten nemalanıyor insanın aklı karışıyor.
    • mehmet 24 Kasım 2021 . 16:40

      tanju sürekli mekanik su sayaçlarını övüyor ben kartlı sayaçta 50 lira su parası öderken faturalı sayaca geçtim 90 lira geliyor allah bunların belasını versin milleti düdüklüyor bu sayaç değiştirme işinde zaten bi fırıldak var sakın kartlı sayaçlarınızı değiştirmeyin
    • Bolulu24 Kasım 2021 . 13:52

      Armut güzel bir meyve dır.
    • Yusuf 24 Kasım 2021 . 12:16

      Alaaddin Yilmaz zamanında dūzen nasılsa aynı dùzen devam ediyor anlaşılan.Ne degisti Tanju Òzcan hani siz farklı olacaktınız hani vatandasın hakkını koruyacaktınız ne oldu bakın sizi savunanlar bile artık savunamıyor.Degermì cevrenizdeki bir avuç yamyama boyun eģmek
    • Merdümenci 24 Kasım 2021 . 11:58

      Dayı Çekirge bir zıplar iki zıplar..bunların sonu kötü dayi. Yakında selasini okurlar...
    • Metin Çelik24 Kasım 2021 . 11:36

      Bu soruşturma Yolsuzlukla nitelenemez. İhalenin İptalini gerektirecek bir soruşturma olduğu açık. Yani bir taraftan da Yolsuzlukla suçlama yapmak doğru değil ama pis kokuların geldiği belli. Biz her zaman söylüyoruz Ya bu adam aç. ya da çevresindeki açların menfaatine çalışmakta. Binlerce Fakri Fukara oradan Yemek yemekte Ben olsam Yarı Fiyatına maaal ederim. o gıda alımlarını ama şeytanlar işin içine girince tabii
    • Bolulu24 Kasım 2021 . 09:41

      Oy verenlerde bin pişman
    • Bolulu24 Kasım 2021 . 08:06

      Şartlar oluşmuş
    • Deniz 24 Kasım 2021 . 08:04

      Panayır çakalı soytarılık yapıp kamuoyunu oyalıyor kurduğu ekiple devleti soyuyor seni öpecekler yakında dur bi

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak