Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

İlimiz Hayvancılığına Yeni Kan

İlimiz Hayvancılığına Yeni Kan
    2 Temmuz 2022

    İlimiz Hayvancılığına Yeni Kan Bolu İl genelinde küçükbaş hayvan ...

          İlimiz Hayvancılığına Yeni Kan

            Bolu İl genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaşması, kırsal alanda gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla uygulanacak olan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında Valiliğimiz ve Ziraat Bankası Sakarya Bölge Yöneticiliği arasında protokol imzalandı.

          Bolu Valimiz Sn. Erkan KILIÇ'ın başkanlığında gerçekleşen protokol imza programına İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT, Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Kahraman TURCAN, Şube Yöneticileri, Bolu Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa GÜLKAYA katıldı.

           Daha sonra Valimiz Erkan KILIÇ ve Ziraat Bankası Bölge yöneticisi Kahraman TURCAN tarafından protokol imzalandı.

             Protokol kapsamında mevcutta küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilerimiz damızlık küçükbaş hayvan alımının finansmanı ile en az 100 başa tamamlamak koşuluyla 250 bin TL 2 yılı ödemesiz geri kalanı 5 yılda ödenmek üzere faizsiz kredi kullanabilecektir. Ayrıca banka tarafından kredi kullandırılması uygun bulunan üreticilere, Proje kapsamında sadece krediyle hayvan alımının yapıldığı dönemde ve sadece krediyle satın alınan hayvanların işletme giderlerinin finansmanı amacıyla azami 18 ay vadeli işletme kredisi kullandırılacaktır.

    Vali Kılıç” Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi ile Bolu’nun tarım ve hayvancılık potansiyelinin daha da açığa çıkarılması ve yetiştiricilerimizin gelir kaynaklarının artırılması adına çok önemli bir adım attık.

           Uygulanacak proje kapsamında Akkaraman, Kıvırcık ve Merinos koyun türlerinden en az 10.000 adet küçükbaş hayvan artışı hedefleniyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticilerin başvuruları alınacak, değerlendirme neticesinde kredilendirme aşaması için Ziraat Bankası Şube Müdürlüklerine sistem üzerinden yönlendirilecek. Kredilendirmesi uygun görülen yetiştiricilere hayvan temini için süreç başlayacaktır.

    Yetiştiricilerimize ve Bolumuza hayırlı olsun” dedi.

    Projeden yararlanmak üzere başvuran kişilerin aşağıdaki koşulları sağlaması gereklidir:

    a) Projenin başlangıç tarihi itibariyle faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olmalıdır. İlk kez küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunacak olanlar Proje kapsamda değerlendirmeye alınmayacaktır.

    b) Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve Proje kapsamında edineceği hayvanlarla birlikte tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulunan barınağa (ağıla) sahip olması gerekmektedir.

    c) İşletmesinin bulunduğu yerde ikamet ediyor olmalıdır.

    d) Proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte, belirlenen ırklara sahip dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa ulaştırmalı ve Proje kapsamında kullanacağı Yatırım Kredisinin devamı boyunca Proje kapsamındaki ırklara sahip küçükbaş dişi hayvan varlığını, Proje kapsamında edindiği hayvan sayısının/100 (yüz) başın (hangisi yüksekse) altına indirmemelidir.

    e) Faaliyet gösterdiği bölgede bulunan meralardan yararlanıyor olmalı/mera kullanımına engel hali bulunmamalı ve/veya yıllık kaba yem ihtiyacının asgari %50’sini yetiştirme imkânına sahip olmalıdır.

    • Metin Çelik9 Temmuz 2022 . 00:42

      Bunların işi gücü yalan . Özellikle Tarım İl Müdürü O koltukta oturduğu her geçen dakika Bolu İl ve İlçelerindeki Tarım ve Hayvancılık Yok olmaktadır. Bunlar Genç Çifçi Projesinde Halka öyle kazık attılar ki bir kaç aylık Buzağıları vatandaşa hak sahiplerine DÜVE diye verdiler her bir düve karşılığında Yandaşlarına 1500 liralık hayvanlara 6000 lira ödeme yaptırdılar ve devleti milyonlarca zarara uğrattılar Her vilayette Yargılamalar Ağır ceza mahkemelerinde devam etmektedir. Eski Bakan da Yargılanmalıdır. Bu İl müdürünün arkasında kim var . Sn Vali Sizden önceki Valiye defalarca Yazdık. Aman siz olun. Siyasette egemenleşmiş ve Yolsuzluğa Bulaşmış insanlardan uzak durmanızı öneriyorum. Şikayetim ile ilgiil Bolu Cumhuriyet Savcılğında Soruşturma halen devam etmektedir. Bakalım sonuç Ne olacak Takipsizlik mi verilecek Hak adalet Yerini mi bulacak hep birlikte göreceğiz Zaman aşımı süreci malesef Lehlerinde ilerlemektedir. Unutturmak isteyenlere Suçluyu Koruyanlara bu ülkede vakti zamanı gecelek Hakuk önünde Hesap sorulacaktır Bakalım bu Projelerinin arkasında Kim bilir kimler var. Koyun dağıtacaklarmış Borçlandıracaklarmış. Ben varım hadi hordi meydan gidip müracatımı yapacağım bakalım Bu haber Yalan mı gerçek mi birlikte göreceğiz
    • Bolulu5 Temmuz 2022 . 16:10

      Bürokrasi ile Projemi olur. Gölge etmeyin yeter.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak