Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Festivalin asilleri gölgede kalmamalı !

Festivalin asilleri gölgede kalmamalı !
    7 Ağustos 2022

    Festivalin asilleri gölgede kalmamalı ! Mengen Aşçılar Festivali, 90’lı ...

             Festivalin asilleri gölgede kalmamalı !
             Mengen Aşçılar Festivali, 90’lı yılların başından itibaren düzenlendiği ilk yıllarından itibaren her geçen yıl hedefinden daha da uzaklaşarak siyasilerin ve sahne sanatçılarının şovu haline dönüştü. 
             Ülkemizin ünlü otellerinde ve restoranlarında çalışan Mengenli Mutfak Şefleri, günler öncesinden hazırlık yapmaya başlayarak Aşçılar Festivali’nde birbirinden iddialı stantlarının başında yerlerini alırlardı. Stantlarda ki görüntülerden, aşçılığın sadece damak tadından ibaret olmadığını, mutfakta görsel sanatların da ne kadar önemli olduğunu bu festivallerde daha iyi idrak ederdik. 
              Her yerde bir meyve adıyla anılan festivaller 1-2 sanatçının şovuyla anılırken, bizim festivalimizde ise; aşçılarımızın, daha doğru tabirle mutfak sanatçılarımızın stantlarda sergilediği, hem göze hem mideye hitap eden lezzetli eserlerle anılırdı. Festivale katılmak için il dışından gelenler aşçılarla ilgili etkinlikleri izleyip stantları gezdikten sonra, festivalin özü ile alakası olmayan akşam için düzenlenen konsere kalmazdı. 
               Son zamanlarda Aşçılar Festivalimizin şirazesi iyice kaydı. Tüm festivallerden çok farklı olarak kutlanırken, Festivalimiz, şimdilerde bir dünya para verilerek getirtilen şarkıcıların adı ile anılmaya başladı. Belediye Başkanı hangi partiden ise o partinin siyasi şovuna dönüşmeye başladı.
               Bu siyasi şovlar sadece CHP ile alakalı değil. Bolu’nun önceki belediye başkanı Alaaddin Yılmaz da “Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali” ne rakip yaratmak ve Mengen’in elinden bu ünvanı almak için kendi zekasıyla İzzet Baysal’ın da ismini kullanarak bir yemek festivali icat etmişti. Bolu halkının paraları ile gelene gidene bir dünya paralar ödendi. Kent Meydanı’nda gürültü kirliliğinden başka görünürde hiçbir şey olmadı. Yani ilin ve beldenin başkanları; Festival ve benzeri etkinlikleri siyasi şova dönüştürüp, egolarını tatmin ederek siyasi propagandalarını yaparken, festivalin gerçek sahibi yöre halkını küstürüyorlar. Böyle olunca da birlik beraberlik ve coşku içinde geçmesi arzulanan festivalin, her yıl geçen yıldan daha kötü olması kaçınılmaz oluyor. 
              Bolu Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali, diğer il ilçe ve beldelerin bir meyve ismi ile anılan  festivallerinden çok farklıdır. Bu farkımızı fark ettirmemiz, geçmişte olduğu gibi festivalimizin adından her zaman söz ettirmek istiyorsak, amacı dışına çıkmamaya özen göstererek, yörenin yerel ürünlerini, kültürünü ve tarihi varlıklarını tanıtma amaçlı, her siyasi görüşten insanların kol kola kutladığı siyaset üstü bir festival olmalıdır. 
     

    • Emeklisiniz18 Ağustos 2022 . 08:00

      Meslek Yükksek Okulu ile alakası yok aşçılarımızla ünlüyüz. Türkiye Cumhuriyeti'nin herhangi bir şehrine gittiğinde, boluluyum dersen gereken övgüyü alırsın...
    • memmet17 Ağustos 2022 . 08:48

      tek bir ürünü, tek yemeği veya herhangi bir lezzeti meşhur olmamış ve hatta tescillenmemişken sırf okul var diye aşçıları ünlü olan şehirdir BOLU
    • İbrahim kıymaz 16 Ağustos 2022 . 05:11

      Adına festival denilen etkinliklerde, illaki dini örf ve adetlerimize muhalefet etmek midir festival demek, bana hitap etmiyor,
    • Emeklisiniz11 Ağustos 2022 . 23:45

      Örf nerede, gelenek nerede... Yorumumla özdeşleşen içerikle: https://www.youtube.com/watch?v=yNw-l52yFL0
    • Mengenli11 Ağustos 2022 . 07:43

      35 yıldır her festival de sanatçı çıkar. 35 yıl beklediniz beklediniz sesinuz çıkmadı bu sene bolu belediyesi CHP diye bu sene niye sanatçı çıktı diye sesiniz çıkıyor saçmalık. Gidin sorun mengenlilere sesten rahatsız oluyorlarmiymis .
    • Emekli dayıya10 Ağustos 2022 . 00:18

      Katılamaz. Geredeye iç işleri bakanı geldi. Oraya gelemez.
    • Emekli9 Ağustos 2022 . 18:32

      Bu festival Mengenin ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm yönünden tanıtımı ve gelişmesi için 35 yıl önce rahmetli aşçılarımızdan Aydın Usta ve ekibi tarafından ilk defa düzenlenmiştir. Emeği geçenleri saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu festivale siyaset üstü olup, hiçbir ayırım ve rekabet yapılmadan, her kesimin katılması gerekirdi. Özellikle Mengenimize büyük yardımları olan sn. Ahmet Baysal ile, Mengene yatırım yapabilecek, turizm, sanayi ve ekonomi alanındaki iş insanlarını aramızda görmek iyi olurdu. Boş laf üreten siyasetcilerden ziyade vefakar aşçılarımız ile patronlarını ve arkadaşlarını bu festivalde misafir etmek daha iyi olurdu. Sn. Bolu Valisi bu etkinliğe katılsaydı, daha çok iyi olurdu.
    • Emeklisiniz8 Ağustos 2022 . 21:51

      Haberi yazanı anlamayanlara ders olsun ya da dert olsun: https://www.youtube.com/watch?v=pp9GA9u_e48
    • yıldıray8 Ağustos 2022 . 20:49

      Gerçektrn uluslararası festival, avrupada bir festival olduğu zaman oraya dış ülkelerden çok gelen olur. hatta otel fiyatları bu dfönemlerde çok artar. çünkü otellerde yer bulunmaz. bizdede aynsı herhelde.......
    • Emeklisiniz8 Ağustos 2022 . 19:53

      1988 yılında, Bulu Kültür Merkezi Kütüphanesi'ne okuduğum kitabın özetini çıkararak; hediye kitap almış mıyımdır. Bu bir reklam değildir; biz büyüdük.
    • isimsiz8 Ağustos 2022 . 08:10

      İyide festivalin olacağını bir kaç gün önceden ve hatta hergün bolu gazetelerinin tamamında yayınlamalıki halk bunu bilmeli ve ilgi göstermeli. Sadece 1 gazete 1 gün haberle bu iş olmazki daha bilmeyen 10 binlerce insan var duymamış.
    • Festival 8 Ağustos 2022 . 00:38

      Eskidende şimdide festivalin bir önemi yok. Mengende bir tane iyi bir restaurant yok. Bırak boludada yok. Bolunun hangi yemeği meşhur dediğinizde Bolçi'si deniyor. Antep, Urfa, adana, izmir var iken zor zaten. Bu kutlamayı tebrik ediyorum. En azından şu konser ile mengen ismi telaffuz edildi. Ramazan çelik getirerek bunları yapamazsınız. Aşın kendinizi ve z kuşağına bırakın. 60 yıldır yapamadınız z kuşağı yapar.!
    • Mengenli7 Ağustos 2022 . 21:29

      Çok güzel bir yazı. Festivale emek, beceri ve ürünleriyle katılan bütün aşçılarımıza selam ve teşekkürlerimizi iletiriz.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Büyük İnsanlar, bütün acılara şikâyetsiz katlanırlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak