Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

“Bırak bu yalanları, çevreciymiş havalarını!”

“Bırak bu yalanları, çevreciymiş havalarını!”
    26 Mart 2024

    “Bırak bu yalanları, çevreciymiş havalarını!” Tanju Özcan 24 Haziran ...

             “Bırak bu yalanları, çevreciymiş havalarını!”        

               Tanju Özcan 24 Haziran 2019 tarihinde Gölcük’e yapılan bungalov evler hakkında; “Tahribatın asıl büyüklüğü o yapılar oradan kalktıktan sonra ortaya çıkacak. Gölcük'ü eski doğallığına kavuşturmak istiyoruz” demişti.

              Aynı Tanju Özcan 5 sene önce yıkacağız dediği Gölcük’teki bungalov evleri kiraya vermek için 1 Mart 2024 tarihinde yapılan Belediye Meclis Toplantısında oylamaya sunarak yetki istemişti.     

              5 yıllık belediye başkanlığı süresince Tanju Özcan’ın bütün yalanlarını ortaya dökmekten bıktığını söyleyen eski CHP’li Belediye Meclis Üyesi Zafer Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlkay Bayrak; “Ah Tanju ah! Ben senin riyakarlıklarınla uğraşmaktan seçim çalışması yapamadım. Bu yüzden de "İşin gücün Tanju mu?" diye eleştiriliyorum. Lütfen bırak bu yalanları, çevreciymiş havalarını da, ben de biraz kendi seçim çalışmama vakit ayırabileyim” diyerek, Özcan’ın yalanlarına bir son vermesini istedi.

             Eski CHP’li Belediye Meclis Üyesi Zafer Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlkay Bayrak’ın açıklaması şöyle;

            “Gölcük için yapılan onurlu protesto eylemlerini hepiniz hatırlıyorsunuzdur. O dönem ben Sayın TC Ersan Türkoğlu başkanlığındaki Chp Merkez İlçe yönetimindeydim. Varlığı ile onur duyduğum İzzet Baysal Anadolu Lisesi mezunlarımızdan, İstanbul Barosu Genel sekreteri Av. Sevgili Filiz Karaman’ın ateşlediği fitil ile Ben ve yine o dönem aynı yönetimde bulunan Kıymetli avukat arkadaşımız Begüm Tunçel'in de büyük katkıları ile bu Çevre Katliamını Türkiye Gündemine taşıdık ve eylemler organize ettik. Begüm Tunçel dava açtı ve tüm yargılama süreçlerini bizzat kendisi takip etti. Olayın bu kısmını kimse bilmez. Çünkü işin şov kısmında her zamanki gibi avaneler rol aldılar. Bizim derdimiz sadece Bolu idi. O avaneler 5 senedir icra makamındalar ve o Bungalovlar bir şekilde yargı kararıyla orda kalmaya devam etti.

            “Tekrar seçilirse kiraya verecek, hatta kiralayacak talipliler bile belli”       

             Biliyor musunuz? Tanju Özcan dönemin son meclis toplantısında söz konusu bu bungalovları kiralamak için önerge verdi ama gruptaki bazı tartışmalardan dolayı geri çekmek zorunda kaldı. Muhtemelen tekrar seçilirse kiraya verecek, hatta kiralayacak talipliler bile belli.

            “Şimdi çıkmış "Ben burada altın aratmam" diye seçime bir hafta kala şov yapıyor.

             Burada sondaj çalışması yapılacağı bilgisi haftalar önce ilk bana geldi. Hemen İl Başkanım Serdar Çuhadar İle konuyu araştırdık. Pirahmetler bölgesinde 2018 yılında alınmış bir maden sahası ruhsatı olduğunu bunun süresinin de 2025'de biteceğini, şimdiye kadar herhangi bir işlem yapılmadığı bilgisini aldık. Söz konusu şirketin burada sondaj çalışması yapmak için başvurduğunu, sondaj sonucu yapılacak gravite değerlerine göre asıl maden arama ruhsatı için başvuracağını anladık. Tabi bunlar gerçekleşirse önümüzde uzun bir süreç olacak. Ruhsat başvurusu, Çed raporu süreci vs. Tanju Özcan'ın bu bilgiyi şova çevireceğini bildiğimden bu konu ile ilgili bir açıklama yapmadım, haklı da çıktım. Çünkü şu anda müdahale edilecek bir durum söz konusu değil.

            “Altı sene sonunda seçime bir hafta kalmışken anket sonuçları moralini bozunca mı aklına geldi?”

            Şimdi soruyorum Tanju Özcan; Biz seni Ankara'da vekillik yaparken Bolu ile ilgili her gelişmeden haberin oluyor, Bolu ile ilgili her konuyu takip ediyorsun sanıyorduk. Sen 2018'de vekildin bu konudan nasıl haberin olmadı? Yoksa biz seni Ankara'da Bolu ile ilgileniyor sanıyorken, sen başka işlerle mi uğraşıyordun? Sonrasında 5 senelik Belediye Başkanlığı dönemin oldu. Bu zaman içerisinde de mi hiç haberin olmadı? Biz seni altıncı katta Bolu ile dertleniyor sanıyorken sen yine başka işler peşinde miydin? Bir ay önce Mansur Şen bu konu ile ilgili açıklama yaptı o zaman da mı duymadın? Ya da hepsinden haberin vardı da, altı sene sonunda seçime bir hafta kalmışken anket sonuçları moralini bozunca mı aklına geldi?

          “Senin çevreciliğini ve samimiyetini Gölcük konusunda gördük. Bolu’nun yakasından düş artık.”

           İşim gücün şov. Lütfen sen bu konudan uzak dur. Senin çevreciliğini ve samimiyetini Gölcük konusunda gördük. Orada birileri maden çıkarmak için ruhsat almaya kalkarsa tüm Bolulular siyaseti bir kenara bırakırlar, engellemek için ortaya gövdelerini koyarlar ve engellerler. O yüzden sen git gizli ajandandaki işlerle uğraşmaya devam et ve Bolunun yakasından düş artık.

            24.06.2019 Tarihli ulusal basında yer alan haber; 

          Gölcük'te, 7 milyon liraya yapılan bungalovlar sökülecek

          Bolu'daki Gölcük Tabiat Parkı'nda tamamlanmak üzereyken, mahkemece iptal edilen bungalov ve dağ köşkü projesinde bitirilen evler, atıl kaldı. Yapımında 7 milyon lira harcanan ve mahkeme kararı sonrası kenarlarında inşaat malzemeleri ve çöpler bırakılarak, işçilerin terk ettiği bungalovlar sökülecek.

           Gölcük'te, 7 milyon liraya yapılan bungalovlar sökülecek

            Tarım ve Orman Bakanlığı'nca Bolu Belediyesi'ne 2012 yılında, 29 yıllığına kiralanan Gölcük Tabiat Parkı için 19 Aralık 2017'de ihale yapıldı. İhale kapsamında, 19 odalı dağ köşkü ile 25 bungalov yapımı ve göl gazinosunun özel işletmeye verilmesi yer aldı. Projeye bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri karşı çıkınca yargıya başvuruldu. Mahkeme aşamasında, Bolu Belediyesi'nce Gölcük Tabiat Parkı'ndaki ormanlığa bungalovlar yerleştirildi. Tartışmalı projeyle ilgili geçen yılın Aralık ayında, mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verildi. Geçen ay da mahkeme tarafından proje iptal edildi. Yapımında 7 milyon lira harcanan bungalovlar ise atıl kaldı. Kararın ardından inşaat çalışmalarına son verilirken, işçilerin kullandığı çay bardakları, çaydanlık, kıyafetler ve ayakkabılar ile malzemelerin ormanlıkta bırakıldığı görüldü.

          'SÖKÜLÜP KALDIRILACAK'

           İhale aşamasındayken, CHP Bolu milletvekilliği döneminde projeye karşı çıkan ve protesto eylemlerine katılan Belediye Başkanı Tanju Özcan, mahkemenin kararını olumlu karşıladıklarını söyledi. Yapımı tamamlanan bungalovları satışa çıkararak, ormanlıktan sökülmesini sağlayacaklarını belirten Özcan, "Burada belediye tarafından emrivaki şekilde yapılmış bungalovlar var. Buradaki yapıların oradan kaldırılması gerekiyor. Daha önce kiralanması için verilen belediye meclisi kararını ortadan kaldırdık. Önümüzdeki günlerde ihale ile onları satışa çıkaracağız. Bir kişi veya şirket onları söküp oradan kaldıracak. Ondan sonra da Milli Parklar ile görüşerek, oranın eski haline getirilmesi için çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

          Gölcük'te, 7 milyon liraya yapılan bungalovlar sökülecek - 1

          Gölcük'ü eski doğal haline kavuşturmayı planladıklarını kaydeden Başkan Özcan, "Ormanın içinde bu yapılar yapılırken belli sayıda ağacın kesildiği ortada. Tahribatın büyüklüğünü görebilmek için o yapıların oradan kalkması gerekiyor. Eğer mahkeme bunu durdurmamış olsa ve süreç işlese onun yanına yapılması planlanan bir otel de var. Daha çok ağacın kesilmesi anlamına geliyor. Zaten Gölcük'te haddinden fazla seyrekleştirme yapılmış. Bunun sonucunda çok sayıda ağacın devrildiğine herkes şahit oluyor. Tahribatın asıl büyüklüğü o yapılar oradan kalktıktan sonra ortaya çıkacak. Milli Parklar ile istişare içinde belediye olarak da bizim üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Gölcük'ü eski doğallığına kavuşturmak istiyoruz" dedi.

    • pasakoylu28 Mart 2024 . 08:01

      arık bitecek bu olaylar showlar sariyildizlar beykozlar sedat gulenerler özel sekreterler o yüzden üç harfli market fislerini dagitiyorlar koliler öylesine kültür mahallesini sariyildizlar doyurdu akrabalar öylesine bolu farkında
    • Halkın hakki27 Mart 2024 . 12:04

      Sadece Bolu'nun sesi hakikatleri ortaya çıkarıyor , yazıyor helal olsun size ..Bolulular olarak vatan millet size ebedi ebedi minnetar . Kainatın sahibi ALLAH Celle Şanehu hakikati söyleyen Bolunun sesi gazetesi ekibini her daim korusun ve maddi manevi çokça çokça mukafatlandirsin amin Kim olursa olsun güzel memleketimiz Bolumuza vatanımıza haksızlık yapan kim varsa birlik olup mertçe HAKKı dogrularisavunmaliyiz .Diğer Bolu gazeteleri nerde niçin neden yazmıyor ? Yanlış yapmayan birini uyarmayinca kendini haklı zannedip yine yapabiliyor ve zarar büyüyor. Yanlis yapanlar biz dahil ya haddimizi bileceğiz yada güzelce bildirecegiz hakki hakikati . Atalarımız demişler ki hiç unutmayalım "Haddini bilmeyene HADDİNİ BİLDİRMEK kırk yetime kaftan giydirmek kadar ÜSTÜNDÜR "
    • DOĞRUCU DAVUT27 Mart 2024 . 11:07

      işi gücü şov yapmak olan Tanju Özcan iyice kaşarlandı artık.. iş yapam şov yap. israf ayyuka çıkmış.. seçmenlerinin çoğu da vergi den anlamıyor. ekonomi bilmiyor. ırkçılk yaparak, şov yaparak halkı kandırmayı seçmiş adam.
    • İşçi26 Mart 2024 . 20:26

      Aynı çelişkiyi Boku Halkevi binasının yıkılması konusunda da gösterdi...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak