BolununSesi, sadece Bolu'dan haberler verir

Otel yangını faciasında, eski valilerin de yargılanması için izin istendi  

Otel yangını faciasında, eski valilerin de yargılanması için izin istendi  
    25 Eylül 2025

    Otel yangını faciasında, eski valilerin de yargılanması için izin ...

           Otel yangını faciasında, eski valilerin de yargılanması için izin istendi  
           Grand Kartal Otel davasında, Bolu’da görev yapmış ve yapan valilerin de yargılanması için izin istendi.

            Kartalkaya Kayak Merkezinde bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin yargılama süreci devam ediyor. 2’nci duruşmanın tamamlanmasıyla, 19 olan tutuklu sayısı 20’ye yükseldi. Duruşma esnasında, soruşturma sürecinin genişleyeceğine dair yeni bilgiler de kamuoyuna yansıdı.

           Otel yangının oğlu Yiğit Gençbay’ı kaybeden, Danıştay 9. Daire Başkanı Abdurrahman Gençbay, soruşturmaya Bolu valilerinin de dahil edilmesi için izin istendiğini açıkladı.

            Bolu’da görev yapmış tüm valiler için soruşturma izni istendiğinin altını çizen Gençbay, “İçişleri Bakanlığı'ndan, o dönemde, otelin faaliyette olduğu dönemde Bolu'da görev yapmış tüm valilerle ilgili olarak soruşturma izni istendi ve bu soruşturma an itibariyle henüz verilemedi ya da kısmen verildi. Ancak savcılık aşamasına gelinmiş bir vaziyette bir soruşturma iddianamesine dönüştürülemedi” dedi.

           10 VALİ BOLU’DA GÖREV YAPTI!

            Otelin inşaatına 1997 yılında başlandığı biliniyor. Bolu’da görev yapan valiler; Nusret Miroğlu, Mehmet Ali Türker, Ali Serindağ, Halil İbrahim Akpınar, İbrahim Özçimen, Ahmet Zahteroğulları, Aydın Baruş, Ahmet Ümit ve Erkan Kılıç. Abdulaziz Aydın ise aktif görevde bulunuyor.

            Halil İbrahim Akpınar ve İbrahim Özçimen, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

    • Zeynel Abidin28 Eylül 2025 . 22:01

      Otel merhum Mazhar MURTAZAOĞLU tarafından 70 li yılların sonlarına doğru yapılmaya başlandı 80 li yįllardada işletmeye açılmıştı.
    • İshak Danış 26 Eylül 2025 . 22:24

      Otel yapılış tarihi 1975 değil mi burdan baslasinlar madem
    • Salih Şahin26 Eylül 2025 . 18:48

      Böyle silsile şeklinde gidecekse önce şimdiki belediye başkanı Tanju Özcan var arada Valilik daha üst makam.
    • Bolulu26 Eylül 2025 . 17:54

      Ahmet Zahteroğulları Boluda uzun yıllar Turizm ve eğitimden, özel idareden sorumlu vali yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra Boluya vali oldu. O herşeyi biliyor.
    • Mustafa26 Eylül 2025 . 15:08

      Kardeş ölen vatandaşlarımız hepimizin canını yaktı. Hepsine tekraren Allah'tan (C.C.) rahmet dilerim, inşallah şehadete ulaşmışlardır. Ancak işide sulandırmanın bir alemi yok.
    • Derleyen.........26 Eylül 2025 . 00:14

      "Deve kadar büyümüşsün yavrusu kadar aklın yok Tepe kadar büyümüşsün darı kadar beynin yok ."https://www.yenisafak.com/gundem/grand-otelin-sahibi-fetonun-abant-toplantisinin-da-ev-sahibi-cikti-4672961
    • cemil25 Eylül 2025 . 17:57

      işi sulandırma çabasından başka bir şey değil.. muhatap belli.. otel sahipleri ve 1.nci derece oteli denetlemeden sorumlu merciler, ve denetleyen yetkili kişilerdir..Otel sahiplerinin hiç savunacak tarafı yok zaten...sen bütün tefrişatı güvenlik normlarına uygu aldın da çalışanlar mı kullanmadı...hem kendinin,hem ailenin,hem çalışanlarının hem de resmi makamlardan bir çoğınun başını yaktın..
    • Hidayet Canlar25 Eylül 2025 . 17:04

      Eski İl Genel Meclisi GENEL SEKRETERİ ile Köy hizmetleri mudurlerine ne güne duruyor.!
    • memett25 Eylül 2025 . 15:06

      hedef saptırma ne valisi o zaman olmuşken vali yardımcılarını da çağırın .1997 den itibaren tüm Belediye başkanlarınıda çağırın hiçbir şeyden haberleri yok öylesine belediyeyi yönettiler masumlar öylemi yani. işyeri açarken verilen yangın raporu B.başkanlarının haberi olmadan mümkünatı yok verilemez hele birde olumsuzluk varsa .genel sekreter ne kadar suçluysa belediye başkanıda suçludur.vali suçluysa bakanda başbakanda hatta olmuşken bu mantıkla C.Başkanıda suçlu.Valinin tebliği uygulatmada sorumluluğu olamaz o vali yardımcılarına kurumların görev dağılımını yapar o iş vali yrd.larının yani kültürden sorumlu vali yrd. çağırılmalı.
    • Metin Çelik25 Eylül 2025 . 15:06

      O Otel 1997 yılında başlamadı. 1970 Yılların Sonunda 80 Yıların Başında Tamamlandı. 1997 Yılında revize edilmiş belki kat çıkmış Ya da eskisi Tamamen Yıkılmış Yenisi Yapılmış olabilir . Bu düzeltmeyi Yapmak istedim
    • salih25 Eylül 2025 . 13:06

      otel inşaatı 97'de başlamış. nusret miroglu 96'da valiymiş boluda. 30 yıl geriye dönük yargılanabiliyor mu devlet adamları? zamanaşımına uğramıyor demek!

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Erpiliç

    GÜNÜN SÖZÜ

    Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak