BolununSesi, ne belediyeden, ne de devletten 1 krş. almadan, tenezzül bile etmeden yaşayan TEK gazetedir

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız; “Saldırı kasten yapıldı”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız; “Saldırı kasten yapıldı”
    1 Ekim 2025

    Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız; “Saldırı kasten yapıldı” Türkiye ...

          Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız; “Saldırı kasten yapıldı”

         Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Ali Yıldız, Mengen ilçesine bağlı Kıyaslar Köyü İmamı Mehmet Yıldızhan’ın silahla yaralanmasına ilişkin Bolu Adalet Sarayı’nda açıklamalarda bulundu.

          Mehmet Yıldızhan için adalet istediklerini ifade eden Başkan Ali Yıldız, “Mehmet Yıldızhan Hocamız yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verirken, ailesi ve bizler, kendisinden gelecek daha iyi haberleri umutla beklemekteyiz” dedi. 
           “Hocamızın sağlık durumu kritik”
            Mehmet Yıldızhan’ın sağlık durumunun kritik olduğunu açıklayan Yıldız, “Bolu'nun Mengen ilçesi İlyaslar Köyü Camii İmamı Mehmet Yıldızhan hocamızın yatsı namazı sonrası evine giderken maruz kaldığı silahlı saldırıya ilişkin kamuoyunu derin bir üzüntü ve endişeyle bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur. Değerli hocamızın sağlık durumu kritik seyrini sürdürürken, saldırının faillerinin tutuksuz yargılanma kararı kamu vicdanını derinden yaralamıştır. Derin bir teessürle belirtmek isteriz ki, İmam Mehmet Yıldızhan'ın hayati tehlikesi halen devam etmektedir. Saldırı neticesinde mide, bağırsak ve böbreğinde ağır ve kritik hasarlar oluşmuştur. Bugüne dek geçirdiği iki başarılı ancak zorlu operasyona rağmen, vücudundaki mermilerden biri yüksek risk taşıması sebebiyle çıkarılamamış durumdadır. Midesindeki mermi için planlanan üçüncü operasyon, mevcut sağlık tablosunun elvermemesi nedeniyle gerçekleştirilememektedir. Daha endişe verici gelişme ise, hekimlerden 20 Eylül 2025 akşamı itibarıyla edinilen son bilgilere göre, ağır yaralının böbrek fonksiyonlarında yeniden ciddi bir kötüleşme başlamasıdır. Tıbbi ekip, sol böbreği için yapılması zorunlu olan operasyonun, Yıldızhan'ın böbreğini veya daha da kötüsü hayatını kaybetme riski taşıdığını bildirmiştir. Planlanan böbrek operasyonu, bu kritik tablo nedeniyle ertelenmiştir. Mehmet Yıldızhan Hocamız yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verirken, ailesi ve bizler, kendisinden gelecek daha iyi haberleri umutla beklemekteyiz. Yoğun bakımda hayati risk altında alınan ifadesiyle olayın maddi gerçekliği netleşmiştir” şeklinde konuştu. 
            “Saldırı kasten yapıldı”
            Yıldızhan’ın silahla vurulmasının kasten olduğunu düşündüklerini belirten Yıldız, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Mehmet Yıldızhan Hocamızın ifadesi ve mevcut deliller, saldırının taksir değil, kasten gerçekleştirildiği yönündeki kuvvetli şüpheleri teyit etmektedir. Olay mahalli, köyün merkezi sayılacak bir konumda, 5'ten fazla aydınlatma direğiyle çok iyi aydınlatılmaktadır. Üstelik failin eşi tarafından ateş edilmeden önce Hocamıza  yüksek kuvvette bir fenerle ışık tutulmuştur. Mehmet  Yıldızhan Hocamız failin köpekleri ve sürekli tüfekle ateş etmesi nedeniyle kendisini görünür ve duyulur kılmak için her gün camiden evine dönerken yüksek sesle Kur'an tilaveti yapmakta ve elindeki değneği yere sürterek ilerlemektedir. Fail, köyün yerlisi olup namaz ve cemaat çıkış saatlerini bilmektedir. Fail, 15-20 metre gibi kısa bir mesafeden kırsal bir alana doğru değil, direkt "yola" doğru ateş etmiştir. Tüm bu veriler, güçlü aydınlatma, fener ışığı, yüksek sesli Kur'an tilaveti ve değnek sesinin varlığı dikkate alındığında, failin görmeme veya duymama ihtimalinin bulunmadığını, eylemin İmam Yıldızhan’ın hayatına yönelik kasten işlenmiş bir eylem olduğu yönündeki kuvvetli şüpheleri ortaya koymaktadır.”

    • Doğrucu Davut3 Ekim 2025 . 12:18

      Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.. sendikacılar üyelerine sahip çıkıyor Kaemal . burda siyaset falan yok. yavu yavu gonuşma.
    • Kemal a cevap3 Ekim 2025 . 10:32

      Camiilerde verilen vaazlarda siyaset yapanlara yaz sen onu.Çalışanın emekçinin sendikası üyesinin yanında ve sahip çıkıyor.Bu seni neden rahatsız etmiş acaba? Memur sen kamu sen tarafında olsaydı sesiniz çıkmazdı.Tabi Diyanet Sen olunca taşlamaya çıktınız.Haddinizi bilin ve emekçilerin yanında olan sendikaya söz söylemeyin.
    • kemal2 Ekim 2025 . 15:10

      Bişey yok ama yine de kurum değil. Mahkemede davanın bir tarafında sanık, diğer tarafında sendika olmayacak. Bununla birlikte, gönülden dualarımız niyazlarımız din görevlisi kardeşimizle, Cenab-ı Hakk insallah iyileşip çoluğuna çocuğuna kavuşmasını nasip eder, suçlu da cezasız kalmaz. Allah razı olsun, sendikanın üyesine sahip çıkması da çok anlamlı ve güzel elbette. Bu bir iyiliktir. Yadırganan, bu iyiliğin toplanıp haber yaptırılarak kamuoyuna ilân edilmesinin gereği! Alışmışız camilerimizdeki hutbelerde sizlerin iyiliği gizli yapmamız, ve duyurmamamıza dair vaazlarınıza. Kusura bakmayın. Saygılar..
    • Kemal a2 Ekim 2025 . 12:59

      Nasıl kurum değil sendikası üyesine sahip çıkıyor.ne var bunda
    • kemal2 Ekim 2025 . 09:55

      Vurulan Mehmet Yıldızhan'a şifalar dilerim. Umarım yaşama tutunur. Türk yargısı olayın kasıt mı, kaza mı olduğunu ortaya çıkaracaktır. Planlanarak işlenmiş bir suçsa da zanlı kanunun öngördüğü cezaya çarptırılacaktır. Fakat bu meşum olayın muhatapları gerçek kişilerdir, herhangi bir kurum değildir.
    • Bolulu1 Ekim 2025 . 16:40

      Jandarma aydınlatır. Ama bana da şüpheli geldi. İyii her karaltı gören ateş etsin, ayı sandım desin.
    • Bolulu1 Ekim 2025 . 14:22

      Hocamıza geçmiş olsun. İnşallah iyileşir. Kesin bir delil ve mahkeme kararı olmadan, bu tür açıklamalar yapılmasa iyi olurdu. Buna benzer olay, Mengende geçen sene, mantar toplama sırasında, iki yaşlı adam arasında olmuştu. Hiç olmaması gereken üzücü bir olay. Vatandaşlarımızın biraz daha dikkatli olması gerekir.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Erpiliç

    GÜNÜN SÖZÜ

    Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak