BolununSesi, ne belediyeden, ne de devletten 1 krş. almadan, tenezzül bile etmeden yaşayan TEK gazetedir

22 Temmuz 2024 ve 23 Temmuz 2024 tarihli haberlerimiz; Bankalar neden mühürlendi? Mühürler neden söküldü?

22 Temmuz 2024 ve 23 Temmuz 2024 tarihli haberlerimiz; Bankalar neden mühürlendi? Mühürler neden söküldü?
    28 Şubat 2026

    22 Temmuz 2024 tarihli haberimiz; Bankalar neden mühürlendi? Mühürler ...

          22 Temmuz 2024 ve 23 Temmuz 2024 tarihli haberlerimiz;    

         Bankalar neden mühürlendi? Mühürler neden söküldü?

         Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 3 sene önce Bolu’da bankaların dışına projeye aykırı şekilde yapıldığı gerekçesiyle bankaların ATM'lerini mühürletmişti. 

         Tanju Özcan bu kez bankaların içinde izinsiz tadilat yapıldığı gerekçesiyle, İş Bankası ve Küveyttürk Bolu şubelerini mühürletti. Kısa süre sonra da mühürleri söktürttü. 

          Bugün öğleden sonra İş Bankası ve Küveyttürk Bolu Şubeleri, Bolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. 

          Bankaların müşterilerinden edinilen bilgiye göre, bugün öğleden sonra ellerinde projelerle banka şubelerine gelen ekipler, içerideki banka müşterilerinin dışarıya çıkmasını isteyerek, İş Bankası ve Küveyttürk bankalarının Bolu şubelerinde izinsiz proje dışı uygulamalar yapıldığı gerekçesiyle mühürleme işlemi yaptılar.

           Ancak aynı ekipler kısa bir süre sonra kendi yaptıkları mühürleri, yine kendileri sökmek durumunda kaldılar.

           Bolu Belediyesi ekiplerinin neden mühürleme yaptıkları ve mühürleri kısa bir süre sonra neden sökmek durumunda kaldıkları anlaşılamadı.

    23 Temmuz 2024 tarihli haberimiz; 

       Bankanın ayakkabılığını mühürlemişler !

          Türkiye İş Bankası ve Küveyttürk Bankası Bolu şubelerinin mühürlendiği yolunda Belediye'den yandaş basına uçurulan abartılı haberlerin ne kadar doğru ve ne kadar yalan olduğu konusunda yaptığımız araştırma sonucunda, yine yeni bir Tanju Özcan fiyaskosunu ortaya çıkardık.

          Banka mühürleme olayının gerçeği; 

          Bankalardan bir takım maddi beklentiler içerisinde olan Bolu Belediyesi, 22 Temmuz Pazartesi günü İş Bankası ve Küveyttürk Bolu Şubelerine İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerini birlikte göndererek, bankaların içinde proje dışı yapılan uygulama aradılar. 

          İş Bankası Bolu Şubesi'nde tuvaletlerin yerinin değiştiğini gören İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri; "Mutlaka bir mühürleme yapmamız gerekyor" diyerek, personelin ayakkabılığının kenarına bir mühürleme yapıp, sonra da bu mührü yine kendileri söktüler. Ayrıca banka müşterilerini dışarı çıkardıkları konusunun tamamen yalan olduğu ortaya çıktı.    

          Bankacılar Dergisi, Sayı 55, 2005 19'dan elde edilen bilgide ise şöyle yazıyor; 

          "Bazı Belediyelerin Otomatik Para Ödeme Makinelerine (ATM) İlişkin Uygulamaları Hakkında Değerlendirme Türkiye Bankalar Birliği ATM Çalışma Grubu* Bankalar, bankacılık işlemlerinin hızlı ve kolay bir şekilde yerine getirilmesi amacıyla, özel veya kamusal mahallerde, malikler veya ilgili kurumlardan bedelleri karşılığı kiralama ve/veya taraflar arasındaki protokol hükümleri kapsamında, nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu caddeler üzerinde otomatik para ödeme makinaları (Automatic teller machine-ATM) kurmaktadırlar. Üyelerimizden alınan başvurularda; belediye mülkleri dışındaki özel veya kamusal mahallelere kurulan ATM’ler ile ilgili olarak bazı belediyeler tarafından yasal dayanağı belirtilmeksizin ve herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin; - ATM’lere ilişkin “ücret” adı altında “yıllık” olarak para talep edildiği, - ATM’lerin imar mevzuatı kapsamında “ruhsata tabi bina/yapı” olarak nitelendirilerek mühürlenmesi ve para cezası tahsili yoluna gidildiği, - “işyeri” olarak nitelendirilerek "işyeri açma izni harcına" tabi tutulduğu ve harcın ödenmemesi halinde mühürlenmesi yoluna gidildiği, - şubelerin dış cephelerinde bulunan ATM’lerden “kaldırım işgal harcı” talep edildiği, - banka şubelerinde “mühürsüz broşür bulundurulduğu ve dağıtıldığı” gerekçeleriyle “el ilanı/broşür ücreti ve damga vergisi” ile “ilan ve reklam vergisi ile ilgili vergi ziyaı cezası” tahakkuk ettirildiği belirtilmektedir.

           Belediyelerin söz konusu talepleri, Birliğimiz Hukuk Müşavirleri Kurulu’nda değerlendirilmiştir. Oluşturulan Çalışma Grubu tarafından, yasal düzenlemelere aykırı olduğu düşünülen söz konusu uygulamalar hakkında bir değerlendirme hazırlanmıştır. Değerlendirme, belediyelerin, devlet yapılanması içinde yerel bir idare olması, yerel idarelerin sayılarının fazlalığı ve her bir belediyenin konuya yaklaşımlarındaki farklılıkların önlenerek haksız ve keyfi uygulamalara son verilmesi için belediyelerin bir genelge ile uyarılmasını teminen TC İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne de gönderilmiştir. 

    • Nazim arat3 Mart 2026 . 02:56

      Tanju ozcan boyundan büyük işlere atar gider yapıp KIVIRMAYA aliskin Daha önce Fenerbahce ve Ali koç ile de MAKAM GUCU ile hava atmış sonrada güzel kivirmisti TALEBEYE BURS adı altında siyasi yatırım için vandallık yapılmış, suç var bedeli de olacak
    • bolulu28 Şubat 2026 . 14:49

      orantısz zeka bu olsa gerek.
    • Okçular28 Şubat 2026 . 12:46

      Çok komikler gerçekten bunlar kendilerini ne sanıyor.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Erpiliç

    GÜNÜN SÖZÜ

    Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak