BolununSesi, ne belediyeden, ne de devletten 1 krş. almadan, tenezzül bile etmeden yaşayan TEK gazetedir

Gerçeklerin üzeri yalanlarla örtülemez !

Gerçeklerin üzeri yalanlarla örtülemez !
    5 Temmuz 2026

    Geçmişin gerçekleri BolununSesi Gazetesi arşivinde silinmeden duruyor. 30 Ağustos 2016 ...

    Geçmişin gerçekleri halen BolununSesi Gazetesi arşivinde silinmeden duruyor. 

    30 Ağustos 2016 tanhli haberimizin üzerinden 10 yıl geçmiş; 

    Gerçeklerin üzeri yalanlarla örtülemez !

    Medya14'ün haberi

    YAKIN TARİHTEN BİR YAPRTarihin sayfları AK YILMAZ&DAYLAN DOSTLUĞU

    Arşiv unutmaz serisine bugün 28 Temmuz 2007 yılında yaşanmış bir olay ile devam ediyoruz.

    Arşiv unutmaz serisine bugün 28 Temmuz 2007 yılında yaşanmış bir olay ile devam ediyoruz.

    Tarih 22 Temmuz 2007

    Türkiye ve Bolu 22 Temmuz 2007 seçimlerine hazırlanmaktadır.

    AKP'ye laikliğe karşı bir odak noktası oluşturduğu için tepki büyüktür.

    Ancak Genelkurmay internet sitesi 27 Nisan 2007 tarihinde geceyarısı AKP iktidarına yönelik bir bildiri yayınlar. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'dır. Bu bildiriyi neden internet sitesine koyduğunu bugüne dek açıklayamamıştır.

    Siyasi literatürümüze e-muhtıra olarak geçen Genelkurmay bildirisi her şeyi altüst eder. Askerin siyasete müdahalesine tepkili olan Türkiye halkı ekonomik olarak ızdırap içerisinde olmasına karşın birden tercihlerini değiştirir ve AKP % 46.66 oy ile iktidarını devam ettirme olanağı elde eder.

    Kendilerinin dahi beklemediği bir oy patlaması yaşar iktidar, ikinci kez.

    Bolu'da da AKP sürpriz bir şekilde 3-0 yapmıştır.

    Tarih 28 Temmuz 2007

    Seçimlerde beklemediği bir sonuç alan AKP'liler ve özellikle Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz çok sevinçlidir. Dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve BOSİAD Başkanı FETÖ firarisi Adnan Daylan kabına sığamamaktadır. Seçimler biter bitmez sağa sola masa atarak kahve,çay içmekte baklava, dondurma yemektedir. Önce CHP Bolu teşkilatının önüne atarlar masayı.Tatlı yerler yandaş yalaka basın mensupları o zamanda vardır, onları da yanlarına alırlar, CHP'ye nanik yaparlar. Ardından Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve köşe yazarı İmdat Aslan'ın işyerin önüne kurdururlar nanik sofrasını. İmdat Aslan köşe yazılarında AKP'ye yüklenmekte, Fetullahi Hareketin maskesini düşürmeye çalışmaktadır.Aslan'a diş bilemektedir ikili. İlk gün aniden gelen gruba müdahale edemezler, habersizdir gazeteciler.

    İkinci gün ise bu kez “kedi kaymak yiyemez” gazeteciler hazırlıklıdır ve oyun bozulur.

    ***

    İşte o günkü yerel basının Fatih Melih Maradit yönetimindeki Bolu Gündem Gazetesi haberi tam sayfa şu şekilde verir.

    ***

    Tarih 28 Temmuz 2007 Bolu Gündem Gazetesi

    “OLAY NASIL BAŞLADI

    Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz son birkaç gündür kendisine muhalefet eden esnafa yaptığını Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İmdat Aslan'a da yapmaya kalktı.

    Yanına BOSİAD Başkanı Adnan Daylan ve MHP eski İl Başkanı Mansur Şen'i da alan Yılmaz Mado Dondurmalarından çıkarttığı masa ve sandalyeleri İmdat Aslan'ın işyerinin önüne koydurarak kahve keyfi yaptı. Bu olay basında geniş yankı buldu.

    OYUN BOZULDU

    Ertesi gün aynı sahne kurulurken bu defa Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süha Alparslan, gazete sahipleri, köşe yazarları ve muhabirler başkanın kurdurduğu masaya oturdular. Başkan Yılmaz ve beraberinde yine Adnan Daylan olmak üzere İmdat Aslan'ın işyerine geldiklerinde kaldırıma kurdurduğu masada gazetecilerin oturduğunu gördü.

    Bu defa 3 metre ötedeki banka oturan yanına yine ve masa ve sandalye getirtti.

    ZABITANIN TACİZİ

    İzzet Baysal Caddesi birden ana baba gününe döndü. Bir tarafta polis güvenlik önlemi alırken, bir tarafta da meraklı vatandaşlar toplanıyordu. Kendisine masa ve sandalye çıkarttıran Yılmaz dondurma ve baklava keyfini kaldırım üzerinde sürdürürken bu defa zabıta üç metre kenarında bulunan gazetecilerin yanına gelerek oradan kalkmalarını ve yasak olduğunu söyledi. Zabıtanın bu tacizine tepki gösteren Cemiyet Başkanı birde konuşma yaptı.

    KINIYORUZ

    Alparslan yaptığı konuşmada basına sansürün kaldırıldığı bu özel ve önemli günde bu davranışı kınadıklarını belirterek “ 22 Temmuz seçimlerinden galibiyetle ayrılan AKP ve AKP'nin Belediye Başkanı seçim sürecinde kendisine ve partisine muhalif olan gazetecilerin kurum ve kişilerin bulundukları mağazaların, parti binalarının önünde gerekli gereksiz çay ve kahve içerek yanına BOSİAD Başkanı Adnan Daylan'ı alarak şov  yapıyor. Halk dilinde olayı yorumlamak istersek eşgınak yapıyor.

    Bu anlamda böyle davranışlarını kınıyoruz. İşgal ettiği koltuğu vakurluğuna ve önemine göre davranmasını bekliyoruz. Yanlıştır, abesle iştigaldir” dedi.

    ***

    Evet, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile şimdi FETÖ soruşturmalarından firariAdnan Daylan ile aralarında o dönemde su sızmıyordu.

    Bu ilişki yıllar boyu devam etti.

    Alaaddin Yılmaz 30 Kasım 2014 tarihinde üçüncü kez tekrar başkan seçildi. Adnan Daylan'da Avrupa'nın en büyük otoyol tesisi Highway'in Yönetim Kurulu Başkanı ve en büyük hissedarı oldu.

    İkilinin aralarına AKP'nin darbe teşebbüsü olarak nitelediği Fetullah Gülen'e mal edilen 17/25 Aralık operasyonları dahi giremedi.

    O günlerde A.Yılmaz operasyonları “Recep Tayyip Erdoğan ile Fetullah Gülen arasında ki bir meseledir bizi aşar” şeklinde mütalaa etti.

    İkilinin arası A.Yılmaz'ın Highway D 100 karayoluna kazdırdığı hendekler sebebi ile bozuldu.

    Çünkü belediye mücavir alan içerisinde olan Highway Otoyol Tesisi arazisine D 100 Karayolundan giriş verilmesi yasal değildi ve A.Yılmaz hakkında İçişleri Bakanlığı soruşturma açılması için gereken izinleri vermişti.

    Evet, yılların verdiği dostluk FETÖ'nün darbe teşebbüsüne birkaç ay kala, sadece bir kaç ay kala 25 Mayıs 2016 tarihinde bozuldu.

    Yollar ayrıldı.

    15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra,

    İddiaya göre Adnan Daylan Amerika'ya kaçtı. Alaaddin Yılmaz ise Belediye Başkanlığına devam ediyor hala.

    • Bolulu7 Temmuz 2026 . 12:40

      Nerde mama orda bunlar ye babam ye
    • gasteci mi Gazetecei mi6 Temmuz 2026 . 08:33

      Yorumcuların gözünden kaçan bir husus var, gasteci başka gazeteci başka, ben Kamuran'dan başka gazeteci göremiyorum ortalıkta, siz değerli yorumcuların bahsettiği kişiler gazeteci değil, gasteci :) :) Anlatabildim mi? tuhaf bir şekilde Rahmetli Süha abi de gasteci der dururdu, şaşırırdım.!
    • Uykusu kaçık6 Temmuz 2026 . 03:38

      Yükünü tutan tuttu. Adamların umurunda mı buradakilerin havanda dövdükleri su, hayatlarını yaşıyorlar, gel keyfim gel. Yazdıklarınızı da gülerek okuyorlar.Artı, hâlâ güç kudret ellerinde olduğundan nereye gitseler itibarlı adam muamelesi de görmeye devam ediyorlar. O muamelenin geçici, yapmacık, ikiyüzlü ve sahte olduğunu bildikleri halde. Mottoları net: Kazanan her zaman haklıdır ve kazanmak için her şey mübahtır. Dava dava dedikleri işte bu: Menfaat davası. Siyaset budur yahu! Birvşeylerin siyaset sayesinde değişeceğini ve düzeleceğini mi zannediyorsunuz. Sizi şapşikler. Çok beklersiniz. Sizden beklenen sadece halinize şükretmeniz ve gücü kutsamaya devam etmeniz. Siz bu satranç tahtasının piyonlarısınız, bi isminiz yok. Göreviniz de şahlar ve sonradan görme vezirlerin menfaatleri için gerektiğinde harcanıp gitmek. Çok da şeetmeyin yani.Ayıkın, hiçbişey düzenleyecek. Babanız nasıl yaşayıp öldüyse siz de öyle yaşayıp öleceksiniz. Heveslenmeyi bırakın. Yaşamın cevheri GÜÇ! Ve bu hayat güçlüler (bunlar genelde aynı zamanda zalimlerdir, mazlum kılığında güce ulaşsalar da!) için ütopya, zayıflar için distopyadır. Doğa kanunu: Doğal seleksiyon. Bu da dünyanın kesinlikle boktan bir yer olduğunun kanıtı işte. Bir gün herkes huzura erecek. Herkese hissesini eşit ve adaletli dağıtan tek şey: Ölüm ! Gerisi koca bir aldatmaca.
    • Emeklisiniz5 Temmuz 2026 . 22:22

      Kefene keten biçilmez...
    • Emeklisiniz5 Temmuz 2026 . 22:19

      Yandı gülüm kefen helva...
    • Komşu Metin 5 Temmuz 2026 . 22:01

      Ben İmdat abinin mağazasının karşısında uzun yıllar komşuluk yaptım.O günlerde hepimiz onun yazdıklarına kaygılanıp yapma abi Fetöcüler sana sıkıntı yaratırlar dediğimizde vız gelirler tırıs giderler.Bunların içi boş bakmayın böyle sürü şeklinde saldırdıklarına devlet hepsinin içinden geçecek derdi.Pensilvanyadan gelenlerin o zamanki caddedeki Mado dondurmacısında İmdat abiyi tehdit ettiklerini bilirim.Buna rağmen bi adım geri atmadı.Sonunda Fetöcülerin hepsi 15Temmuzda yurtdışına kaçtı.
    • yankı5 Temmuz 2026 . 18:51

      ALO VE MELO
    • Garson5 Temmuz 2026 . 16:29

      Ben çıtırlantta garsondum bu olay olduğunda İmdat abi Aladdin Yılmaz’a masa yerine bizim dükkanın önündeki çöp kutusu yanındaki banka otur diye öfkelenmişti.Bizde servisi başkana hazırlanan masa yerine o banka yapmıştık ne günlerdi be polis gelmişti başkan kalkıp kaçmıştı
    • Ortapedi5 Temmuz 2026 . 15:02

      Bu resimdeki Aladdin Yılmazın yanındaki Mehmet Atalay şimdi Boluda Gazeteciler ve Yazarlar Dernek başkanı .Nasıl oluyor bu işler dün AKP ile bugün CHP ile kol kolasın işte Bolumuzun sorunu bu belimiz ve omurumuz kırık
    • Akademisyen 5 Temmuz 2026 . 14:49

      Şimdi yurtdışına kaçan firari Fetöcü Adnan Daylanın yanındaki gözlüklü Gökhan Aydın değilmi ulan nerde mani var orada bitiyoruz bi bitmediniz gitti.
    • Okur 5 Temmuz 2026 . 14:32

      Boludaki bir avuç gazeteci rüzgar nereye eserse o yöne gidiyor ilke hak hukuk aramayın .Ver reklamı ne istersen onun yazdır .
    • İnsaf5 Temmuz 2026 . 14:15

      Şimdi Mehmet Atalay Bolu belediyesinin kiraladığı aracı kullanıyor nerdeeeen nereyeeee. Ye ye ye ye
    • Emekli 5 Temmuz 2026 . 14:14

      Bolunun Sesinin ve İmdat Aslan beyin Bolu için verdiği mücadele bugün başlamadı.FETÖ Apo dahil her şer işin önünde engel oldular.Sagolun varolun.
    • Zeynel Abidin5 Temmuz 2026 . 11:07

      O zaman sizinde yazdığınız gibi Bolu'da herkes o çanağın etrafında çöreklenmişti.Kavurmalı pilavın altından kaşıklayıp yongalı tarafından önlerine düşürüp 1 kaşık fazla aşırmanın peşindeydiler.
    • İşte gerçekler5 Temmuz 2026 . 09:08

      fotoğraftaki gazeteciler mehmet ali, atalay ile gökhan aydın mı ? Taze chpliler o zmn akpliymiş demek ki :)))))
    • İhsan5 Temmuz 2026 . 08:20

      Dert ettiğiniz şeye bak. Kandırıldık, aldatıldık, hemşehrilerimiz bizi affetsin der olur biter.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Erpiliç

    GÜNÜN SÖZÜ

    Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi