BolununSesi, ne belediyeden, ne de devletten 1 krş. almadan, tenezzül bile etmeden yaşayan TEK gazetedir

Gerede’yi Sarsan Olay: Mehmet Bulut’tan İtiraf 

Gerede’yi Sarsan Olay: Mehmet Bulut’tan İtiraf 
    20 Ekim 2026

    Gerede’yi Sarsan Olay: Mehmet Bulut’tan İtiraf Bolu’nun Gerede ilçesinde, ...

        Gerede’yi Sarsan Olay: Mehmet Bulut’tan İtiraf 

          Bolu’nun Gerede ilçesinde, hastanede işe yerleştirme vaadiyle vatandaşlardan para alındığı yönündeki iddialarla gündeme gelen 81 İl Gönül Elçileri Platformu eski Bolu İl Başkanı Mehmet Bulut, kamuoyuna dikkat çeken bir itiraf açıklaması yaptı. 

           Gerede’de bir süre önce sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, Mehmet Bulut’un bazı vatandaşlardan hastanede işe yerleştirme vaadiyle para aldığı ileri sürülmüştü. İddiaların gündeme gelmesinin ardından 81 İl Gönül Elçileri Platformu Genel Başkanı Arzu Ünal, Mehmet Bulut’un 26 Eylül 2026 tarihi itibarıyla Bolu İl Başkanlığı görevinden alındığını duyurmuştu.

           İtiraf Gibi Açıklama
           Yaşanan gelişmelerin ardından Mehmet Bulut, “Kişisel Sorumluluğuma İlişkin Özür ve Açıklama” başlığıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

          Bulut, açıklamasında bazı kişilere vaatlerde bulunulması ve para talep edilmesiyle ilgili olayların şahsıyla ilişkili olduğunu belirterek kişisel sorumluluğunu kabul etti. Platform yönetiminin yaşananlarla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını ifade eden Bulut, mağduriyet yaşayan kişilerden özür diledi.

         Mehmet Bulut’un açıklamasının tamamı şöyle:

    “KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

    KİŞİSEL SORUMLULUĞUMA İLİŞKİN ÖZÜR VE AÇIKLAMA

    Kamuoyunun dikkatine,

    81 İl Gönül Elçileri Platformu bünyesinde yürüttüğüm görevim sırasında, şahsımla ilgili yaşanan ve bazı kişilerin mağduriyet yaşamasına neden olduğu ifade edilen olaylar hakkında kamuoyunu bilgilendirme gereği duydum.

    Öncelikle belirtmek isterim ki, özel hayatımla ilgili konular ve platformun adını kullanarak bazı kişilere vaatlerde bulunmam ve para talep etmemle ilgili yaşanan olaylar, şahsımla ilişkilidir. Bu süreçte adımın ve görevimin oluşturduğu güvenin kötüye kullanıldığı yönündeki sorumluluğumu kabul ediyor; yaşananlardan dolayı mağduriyet yaşayan kişilerden özür diliyorum.

    Yapmış olduğum davranışların, 81 İl Gönül Elçileri Platformunun kurumsal kimliğiyle, tüzel kişiliğiyle veya yönetim anlayışıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini özellikle vurgulamak isterim. Söz konusu olaylarda platformun Genel Başkanının, yönetiminin ve kurumsal yapısının herhangi bir dahli bulunmadığını beyan ederim. Yaşananlar şahsımla ilgilidir.

    81 İl Gönül Elçileri Platformu Genel Başkanı, söz konusu olaylardan haberdar olmasının ardından gerekli değerlendirmeyi yaparak beni görevimden almıştır. Alınan bu kararın ardından, platformun adının ve itibarının şahsımla ilgili olaylar nedeniyle zarar görmemesi gerektiğini kamuoyunun bilmesini isterim.

    Bu vesileyle, başta 81 İl Gönül Elçileri Platformu Genel Başkanı olmak üzere, platform yönetiminden, gönüllülerinden ve bu olaylar nedeniyle güveni sarsılan herkesten içtenlikle özür diliyorum.

    Şahsımla ilgili iddiaların ve yaşanan mağduriyetlerin açıklığa kavuşması için gerekli sorumluluğu üstlenmeye ve konunun hukuki çerçevede değerlendirilmesine saygı göstermeye hazır olduğumu ifade ederim.

    Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.

    Mehmet BULUT

    Kamuoyunda Soruşturma Beklentisi: İddialar Araştırılacak mı?
    Mehmet Bulut’un kişisel sorumluluğunu kabul ederek özür dilemesi, sosyal medyada gündeme gelen iddiaların yeniden tartışılmasına neden oldu.

    Sosyal medya paylaşımlarında para talep edildiği ve bazı kişilerin mağdur edildiği yönündeki iddialar gündemdeki yerini korurken, olaylardan etkilendiği öne sürülen kişilerin sayısı ve söz konusu para miktarlarının toplamı hakkında doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor.

    Bulut’un açıklamasında da iddialara konu olan işlemlerin ayrıntılarına, para miktarlarına ve olası mağduriyetlerin giderilip giderilmediğine ilişkin somut bilgilere yer verilmedi.

    Kamuoyunda söz konusu iddiaların yetkili makamlar tarafından kapsamlı şekilde araştırılması, varsa mağduriyetlerin tespit edilmesi ve olayın bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulması yönünde beklenti bulunuyor.

    Mehmet Bulut hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığı veya adli makamlar tarafından soruşturma başlatılıp başlatılmadığı ise henüz bilinmiyor.


     

    • cihangir20 Ekim 2026 . 21:26

      özür dilemiş,daha ne yapsın olay kapanmıştır bu kadar basit
    • Absürt işler20 Ekim 2026 . 11:00

      81 İl Gönül Elçileri Platformu niye var?
    • Sebenli muhtar20 Ekim 2026 . 10:43

      Sosyal medyadan para toplayanları samimi bulmuyorum toplayanlara bakıyorum kendileri ihtiyaç sahibi bu nasıl iş böyle.
    • sanayici20 Ekim 2026 . 10:25

      Nerde olursa olsun sosyal medyadan ya da açıktan şahısların para toplama işine bir son verilmeli kim topluyor nerelere veriliyor verilmiyor belli değil. Gidin mahallelerdeki muhtarlara sorun fakiri fukarayı. Başkalarına aldanmayın
    • Vatandaş 20 Ekim 2026 . 10:14

      Affını mi istemiş..!!

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Erpiliç

    GÜNÜN SÖZÜ

    Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi