Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

"Gölcük halkındır, Gölcük’e dokunma!"

"Gölcük halkındır, Gölcük’e dokunma!"
    16 Nisan 2024

    "Gölcük halkındır, Gölcük’e dokunma!" Bolu Gölcük Platformu, Gölcük’teki 25 ...

    "Gölcük halkındır, Gölcük’e dokunma!"

          "Gölcük halkındır, Gölcük’e dokunma!"
          Bolu Gölcük Platformu, Gölcük’teki 25 bungalov evin nasıl kullanılacağına dair Bolu Belediye Meclisinde görüşülen gündem maddesi üzerinden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı eleştirerek; "Bizler hangi dağ efkarlıysa oradayız diyenler yine buradayız. Karar alıcıların tam da karşısındayız. Burada aynı alanda Gölcük halkındır, Gölcük’e dokunma diyoruz" diye seslerini yükselttiler.

          Bolu Gölcük Platformu, Gölcük’teki 25 bungalov evin nasıl kullanılacağına dair Bolu Belediye Meclisinde görüşülen gündem maddesi üzerinden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı eleştirdi.

         Gölcük Tabiat Parkı’nda 2018 yılında 7 milyon TL harcanarak, 25 bungalov ev yapıldı. Gölcük Platformu, doğanın yapısının bozulacağı gerekçesiyle dava açtı. 2019 yılında Bolu İdare Mahkemesi projeyi iptal etti. Tarım ve Orman Bakanlığı, Bolu İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararına itiraz ederek davayı Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Bolu İdare Mahkemesinin kararını uygun buldu. Bu karar temyize taşınarak, Danıştay’a itiraz başvurusu yapıldı. Danıştay, proje için verilen ‘iptal’ kararını bozdu.

         Bolu Gölcük Platformu bileşenleri, sürece dair basın açıklaması yaptı. Bolu Gölcük Platformu Sözcüsü Erol Perçin, konunun üst mahkemeye taşındığını açıklayarak, “Danıştay’ın bu kararı üzerine yeniden verilen karar bu kez de bizler tarafından üst mahkemeye taşınmış ve yargı süreci henüz sonuçlanmamıştır” ifadelerini kullandı.

        “Gölcük’teki yapılaşmanın ihale edilmesini gündeme almak için Aceleniz neydi?”

         Projenin iptalinin kaldırılması sonrasında, Bolu Belediye Meclisi, Nisan Ayı 1. Oturumunda, 25 bungalov evin kiralanmasına dair gündem maddesini görüştü. Gündem maddesi oy birliğiyle komisyonlara havale edildi. Perçin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a tepki göstererek, “Mahkeme süreçleri tamamlanmadan, bilirkişi raporlarına ve 2 mahkeme kararına rağmen, ne yazık ki yeni yönetime gelen belediye meclisinin ilk işi Gölcük’teki yapılaşmanın ihale edilmesini gündeme almak olmuştur. Aceleniz nedir? 2017 yılında, AKP yönetimindeki belediyenin açtığı ilk ihale sürecinde, CHP Bolu milletvekili olan Sayın Tanju Özcan, projeye karşı Bolu halkının yanında protesto eylemlerine katılmıştır. Belediye başkanlığı döneminin ilk yıllarında, buradaki yapıların oradan kaldırılması gerektiğini ve oranın eski durumuna getirilmesini savunmuştur. Gölcük’ün yok edilmesine izin vermeyeceğini beyan etmiştir. Son dönemde birdenbire buranın yapılaşmaya açılması için gayret göstermesi anlaşılır ve kabul edilebilir bir şey değildir” diye konuştu.

         “Kökez suyu, Gölcük’teki tesise verilecek. Alt yapı planları olmayan tesislerin kanalizasyonu nereye verilecek?”

           Bungalov evlerinin kullanımına açılmasının su ve kanalizasyon sorunlarına neden olacağını belirten Perçin, “Su temini Bolu’dan mı, Karacasu’dan mı sağlanacak? Kökez suyunun çok yakın olduğu herkes tarafından bilinmekte, oradan mı temin edilecek? Eğer Kökez suyu kullanılacak ise bizlere bile kısıtlı verilen su, otelde kullanılarak kısa sürede bu kaynağın yetersiz duruma gelmesine neden olacaktır. Hepimizin bildiği gibi şehirde bulunan kökez çeşmeleri kuruyacak, Gölcük’teki tesise verilecektir. Alt yapı planları olmayan tesislerin kanalizasyonu nereye verilecektir? Bilim ve tekniğin doğruları bu yapılaşmanın ve kullanımın doğaya vereceği zararı apaçık ortaya koymaktadır. Hal böyleyken ne değişti? Sayın Tanju Özcan’ın konumundan başka değişen hiçbir şey yok! Bizler hangi dağ efkarlıysa oradayız diyenler yine buradayız. Karar alıcıların tam da karşısındayız. Burada aynı alanda Gölcük halkındır, Gölcük’e dokunma diyoruz” şeklinde konuştu.

          “Bolu’yu seviyorum deyip oy isteyen Özcan’a bu nedenle oy veren Bolululara, Belediye Meclis üyelerine ve tüm kamuoyuna sesleniyoruz!”

          Perçin, Bolu Belediye Meclisinin ikinci toplantısı öncesinde belediyenin önünde bir araya geleceklerini söyleyerek, şu açıklamayı yaptı:

          “Bolu’yu seviyorum deyip oy isteyen Sayın Özcan’a bu nedenle oy veren Bolululara, Belediye Meclis üyelerine ve tüm kamuoyuna sesleniyoruz; 18 Nisan Perşembe günü saat 17.00’de tüm Boluluları söz konusu ihale kararının görüşüleceği Belediye Meclis toplantısı öncesi, Bolu Belediyesi önünde bir araya gelmeye Gölcük’e sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

    • İste bu yuzden20 Nisan 2024 . 13:53

      Chp ile akpnin bir farki yoktur. İs gücü eline alana kadar. Omurgasiz siyesete devam.
    • Hakan18 Nisan 2024 . 15:43

      Bolu belediyesinin yeni keşfedip eklemlendirdiği ve mevcut vergilerini faiş arttırıp ödeyemeyip son bir kaç hafta içerisinde İcra yazısı göndermediği esnaf varmı boluda merak ettim.
    • bolulu18 Nisan 2024 . 11:45

      mimarlar nerede
    • İmdat ASLAN17 Nisan 2024 . 17:07

      DİPNOT: Gölçük'ün tahsisinin Bolu Belediyesinden alınması yazısının Bolu'ya tebligatı sanıyorum an meselesi..! Tahminim o ki; Gölçük'e yönelik bu son ihale hamlesinden sonra sınırları yakın olan Karacasu Belediyesine tahsis edilebilir... Böylelikle Bolusporu bu çetrefilli işte kullanma düşüncesinin de önü kesilmiş olur.
    • CXEVAT KELLE17 Nisan 2024 . 14:59

      Kökez suyu son derece sağlıksız bir su.İçinde magnezyum çok az .Bu yüzden Bolu 'da böbrek taşı çok yaygın
    • Emekçi17 Nisan 2024 . 11:54

      Değerli Emekçilerimizin yüreğine sağlık.
    • lüx 17 Nisan 2024 . 11:06

      Gölcük halktan çıkalı çookk oldu,alattin zamanında doğayı ,tarım alanlarını talan ettiler,menfeat oldu mu sağı da solu da aynı,zihniyet değişmedikçe bu memleket düzelmez.
    • Meclis üyeleri saksı mı?17 Nisan 2024 . 10:21

      Bakalım yeni dönemde hangi meclis üyeleri ''saksılık'' yapmaya devam edecek göreceğiz?
    • Aslını Sor17 Nisan 2024 . 08:06

      Körü körüne bir iddianın peşinde gitmek yerine asını sormak lazım. Bolu belediyesine işletmecilik ihalesi ile verilen Gölcük tabiat parkı, Bolu belediyesi tarafından üçüncü şahısa devredilmiş ancak Bolu sporla perdelenilerek kamuoyu yanıltılmaktadır. Tabiat parkına en ufak hizmet vermeyen işletmeci arızalanan tuvalet kapısını bile tamir ettirmekten imtina etmektedir. Buna karşılık gelirinin ne kadarı Bolu spora gittiği belli değildir.
    • Melek 17 Nisan 2024 . 07:50

      Halk için hakkı savunan Gölcük Platformu kıymetli hemşehrilerimiz iyi ki varsınız , aynı fikirdeyim , size canı gönülden katılıyorum .Gölcük halkindir , Rant elde etmek için doğa harikası milli parklarimizdan Gölcüğün ,Bolumuzla ozdesmis eşsiz kokez suyumuzun geleceği için BİRlik olmalıyız . Belediye secim sonrası ilk meclis toplantısında Bolumuzun daha bircok önemli ihtiyaçları varken Gölcük bungalov evlerininin ilk öncelik gündem olması çok şüphe uyandırıyor . Gölcük gelirinin tamamı Bolu halkına değil sadece Boluspora aktarildigina göre, son maçlarda ceza alan Boluspor icin ekstra gelir sağlamak için mi acaba ? Herhangi bir cezayı ve bu durumda Bolusporumuzun cezasını ödüllendirmeyi asla tasvip etmemeliyiz efendim.! Diğer bir olasılıkta Belediyemizin büyük ihtimal geçen 5 yildan kalan borcu olabilir ve söz verilen yapilmayan projeler için ihale ile Golcukteki bungalov evleri ve sonrasında çok önemli önü açılacak diğer doga tabiatı bozma girismleri biz Bolu halkına odetilecek olbilir .. Doğa tabiati koruma gönül erleri olarak Bolumuzun dünya harikası hazineleri Gölcük ve diğer milli parklarimizi korumak için bütün duyarlı Bolu halkı olarak 18 Nisan Perşembe günü saat 5 de belediyemizin önünde bulasmak üzere
    • İmdat ASLAN17 Nisan 2024 . 01:57

      Platformun tepkisini yürekten destekliyorum. Dün Alaaddin YILMAZ zamanında yanlış olan çevre katliamı bugünde yanlıştır.Tanju ÖZCAN bu nahoş kararı ile resmen şuur kaybı yaşamaktadır. Böylesi kararlar üç beş rantçı kafadarın sürü psikolojisi ile el kaldırmasına bırakılamaz.Boluyı sevmek Bolu sevdalısı olmak yanlış kararlara tepki vermekle bir anlam bulur.Değilse atı alanlar Gölcük'ü talan eder...
    • Dağo 17 Nisan 2024 . 00:50

      Kökez suyu Bolu ili için bulunmaz bir nimet ...Kökez suyunu başka alanlara aktarırsanız Bolu iline büyük darbe yapmış olursunuz...Yazıktır Bolu halkına
    • Mehmet17 Nisan 2024 . 00:05

      Oh size daha Tanju ve chp neler yapacak bu dönemde satacak hiçbiryer kalmadı bakalım belediyenin elindeki parklar büfeler turistik yerler hepsini satacak görürsünüz doğa koruyucuları şu anda belediyede ödeme yapacak kuruş yok
    • Esas Bolulu16 Nisan 2024 . 23:48

      İllede sen ha ! Daha neler yapar görün bakalım!
    • Ben de 16 Nisan 2024 . 22:05

      Bende orada olacağım.
    • pardon16 Nisan 2024 . 19:48

      Blr zamanlar burayı mahkemeye taşıyan Tanju bey şimdi 180 derece döndü mü
    • E. A. Demir16 Nisan 2024 . 19:05

      Onun için doğa önemli değil. Millet vekili iken destek olmuş olabilir, halkevi yıkımı sürecinde de oradaydı, şimdi halkevcilere selam bile vermiyor. HDP il baskanina davetiye gönderip şov yapan adamdır kendisi. Doğa , talan umurunda bile değil. O değilde buna oy verenlere inanamıyorum. Birde Sol adına oy verenleri.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak