Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

BİZİM BİRADER-OĞLAN- DÖKTÜRMÜŞ

Yener Bandakçıoğlu

    12 Haziran 2004

    Bir çok okuyucum biliyor. Ama bir çok okuyucum da henüz bilmiyor. Bolununsesi'nde sütun komşuluğu yaptığımızı. ?Uzaklardan? yazan Cumhur Bandakçıoğlu, benim oğlumdur. Uzun süreden beri hayat rüzgarının önünde Bolu'dan ayrı olduğu için kimi okur ve hemşehrilerimin Cumhur'u benim oğlum olarak tanımamalarını gayet tabii ve doğal görüyorum. Ancak Cumhur, uzun süredir Bolu dışında yaşamasına rağmen Bolu'yla irtibatını hiç kesmemiştir. Devamı S: 2?de

    Bir evlat olarak en büyük özelliği dünyanın neresinde olursa olsun her gün annesini araması hal ve hatırımızı sormasıdır. Fırsat buldukça da sık sık Bolu'ya gelmekten özel bir zevk alır.

    Cumhur, Bolununsesi'nin en devamlı okurlarından biridir. Pazartesi sabahları ilk işi internetten bolununsesi'ni takip etmek olur. Bolununsesi'ndeki haber ve yorumlara karşı internetten hemen yolladığı e-mailler çocukluk arkadaşı patronumun dikkatini çekmeye başlar olduğundan, Kamuran'ın e-mail çekme yerine köşe yazısı yazma önerisini kabul etmiş ve bugün çok beğenilerek okuduğumuz ?Uzaklardan? köşemizin tapusunu almıştır. Oğluma tıpkı babası gibi uzun ömürlü ve soluklu bir yazarlık hayatı diliyorum.

    ?Yener Abilik? sıfatımızın Cumhur ile de aramızda çok hoş bir diyaloğu başlattığını onunda uzun süredir herkes gibi bana 'Yener Abi' diye hitap ettiğini benim de buna karşı kendisine 'birader' dediğimi birkaç kez yazmıştım. Bu itibarla oğluma, 'birader' demekte bir mahzur olmadığını zannediyorum.

    Birader geçen hafta döktürmüş. İzzet Baysal Caddemizin durumunun bu şekilde ele alan eleştirisel bir köşe yazısı Bolu Basınında ilk defa yer alıyor. Cumhur'un yazsını okudukça (-Allah allah... Biz bunlar? bugüne kadar niye göremedik, niye yazamadık) diye hayıflanıyorum. Mesela cadde üzerindeki yoğunlaşan bina giydirme sistemleri. Bizim gözümüze çok hoşmuş gibi gözüken bu sistemlerin ne kadar mahzurlu olduğunu ilk defa öğreniyoruz. Yine caddedeki dükkanların sektörel dağılımlarının yurtdışında bir ciddiyete bağlı olduğunu, her isteyenin bir caddede istediği dükkanı açamayacağını da gözlerimiz fal taşı gibi açılmış okuyoruz. Bolu gündemini günlerden beri meşgul eden Kızılay'ın meşhur kira olayı da ilk defa Birader'in köşesinde irdelenmiş. Tüm yerel basının haber şeklinde verdiği kira ihalesi sonuçları ben de dahil hiç bir köşe yazarını ilgilendirmemişti. Cumhur, 23 milyar 500 milyon olan kirayı duyunca 'küçük dilimi yutacak gibi oldum' diyor. Haklı olduğunu zannediyorum. Ancak Kızılay Bolu Şube Kurulu'nun Perşembe günü yaptığı toplantıda - Anti parantez ifade edeyim ben de senelerden beri Kızılay Bolu Şubesi Şube Kurulu üyesiyim.- enine boyuna görüşüldüğü gibi her şeyiyle düzgün ve kamu oyuna açık, şeffaf bir ihale yapılmış, ihalede en yüksek teklifi veren kişi buranın yeni kiracısı olmuştur. İhaleyi yapan Kızılay Bolu Şubesi Yönetim Kurulu?nun 'bu bedel çok fazla oldu' deme hakkının bulunmadığı görüşüne ben de şahsen katılıyorum. Ancak kurul toplantısında şahsen yeni kiracımızın kira bedelini ödemekte çok zorlanacağını, bu bedelin caddede ki diğer işyerleri için ileri de sorun çıkaracak bir durum yaratacağını da ifade etmekten kendimi alamadım. Bakalım önümüzdeki günler neler getirecek ya da neler gösterecek.

    Bolu'dan uzaklarda olmasına rağmen Bolu'nun sorunlarıyla bu kadar ilgili biraderimi kutluyorum. Evet sevgili okurlarım sizlerde herhalde benimle aynı görüştesiniz.

    SEZER ÇİZMECİOĞLU ABLAMIZI KAYBETTİK

    Cennetmekan Ali Rıza Tekemen amcamızın kızı, Mustafa Çizmecioğlu Abimizin sevgili eşleri, Tanju ve Tamer Çizmecioğlu kardeşlerimizin sevgili anneleri Sezer Çizmecioğlu Ablamız uzun süren rahatsızlığı sonucu mübarek Cuma günü aramızdan ayrıldı.

    Kimdir Sezer Çizmecioğlu? Siyasette ilk İl Başkanım, askerlik hayatının en parlak devirlerini yaşadığı 1950'li yıllarda Demokrat Parti Hükümetinin partizanlığına kurban giderek, emekliye sevk edilen ve hemen memleketi Bolu'da CHP'nin başına geçen ve yıllarca CHP İl Başkanlığı yapan Kıbrıscıklı emekli Jandarma Albayı Ali Rıza Tekemen'in kızı. Herkesin amca diye hitap ettiği bu muhterem insan çok sert ve disiplinli haline rağmen yıllarca CHP Bolu İl Başkanlığını büyük bir özveri ile yürütmüştü. Ben de politikaya ilk başladığım 1958'li yıllardan itibaren, kendisinin Gençlik Kolları Başkanlığını ve Merkez İlçe Başkanlığını yapmıştım. Kendisi ile yıllar boyu siyaset yaptık. Çok anılarım vardır. Bunlardan en önemlilerinden biri de Ali Rıza Amca'nın emeklilik işleminin iptaline ilişkin dava dilekçesinin onun hazırladığı gerekçelerle tarafımdan daktilo edilmesidir. Bu davanın sonunda Ali Rıza Amca, Danıştay kararıyla Tuğgeneralliğe terfi ettirilmişti.

    Kimdir Sezer Çizmecioğlu? 1970 yılında ilk defa birinci lige çıkan Boluspor'da ilk Genel Sekreterliğimin İlk Başkanı sevgili Mustafa Çizmecioğlu Abimin eşi. Benim ilk Genel Sekreterliğimde, Başkanlığımı yapan Mustafa Abimle münasebetlerim kırk bu kadar yıl devam eder. Son 10-15 yıldır, sevgili Abimle lokal arkadaşlığımız var. Aşağı yukarı her akşam aynı lokalde birlikteyiz. Mustafa Abimin bir özelliğini de buraya yazmam gerekiyor. Mustafa Abim Bolu'da yerel basını en iyi bir biçimde takip eden 4-5 kişinin içindedir.

    Kimdir Sezer Çizmecioğlu? 15 yıl aradan sonra yeniden üstlenmek mecburiyetinde kaldığım geçen yıl ki Boluspor Başkanlığım sırasında yönetim kurulunda çalışarak bana ve Boluspor'a büyük destek olan sevgili kardeşim, oğlum Cumhur'un arkadaşı Tamer Çizmecioğlu'nun annesi. Bu arada Sezer Ablamızın ailemizin 40 yıllık dostu Yurdanur-Nejat Tekemen abimizin kızkardeşi olduğunu da ilave edelim.

    Ne mutlu bana ki, bu muhterem ailenin üç kuşak mensubuyla dost olmuşum. Sezer ablanın babası, eşi ve oğlu benim sevgili dostlarım olmuşlar. Geçmiş tarihlerde Tamer'e takılırdım: (-Tamerciğim, Ben senin dedenle de, babanla da ve seninle de rakı içmiş adamım. Benden korkulur.)

    Hayatı boyunca Türk analığının en güzel örneklerini vererek yaşayan, ailesine, eşine, evlatlarına ve torunlarına en güzel günleri gösterdikten sonra ilahi emre uyarak aramızdan ayrılan cennetmekan Sezer Çizmecioğlu'na Yüce Allah'tan rahmetler diliyorum. Sevgili Mustafa Abime, Sevgili Tanju ve Tamer kardeşlerime, gelinlerine, sevgili torunlarına, sevgili Nejat Tekemen Abime, tüm yeğenlerine, Kırmusaoğlu Ailesi fertlerine başsağlığı dileklerimi de iletiyorum.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak