Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

BOLU BELEDİYESPOR  VOLEYBOL

Levent Ömer Bıltır

BOLU BELEDİYESPOR  VOLEYBOL
    17 Ocak 2023

                      BOLU BELEDİYESPOR  VOLEYBOL

           Voleybol  takımımızın antrenörü  Salih Yergin görevinden ayrılmış.Bugunkü  bir  Bolu gazetesinin  haberi..
        “ 3 buçuk senedir takımın başında görev yapan ve Bolu Belediyespor'u şampiyon yaparak takımı Sultanlar Ligine taşıyan Yergin'in ayrılması ile ilgili kulüpten yapılan açıklamada "Kulübümüzde 3 buçuk sezondur görev yapan baş antrenörümüz SALİH YERGİN hocamız ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Verdiği emekler için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başlarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.
         Takımımız şu anda iki galibiyetle sondan ikinci. Bu sene takımızın iki maçını salonda  geri  kalan maçlarını ya trtspor yıldızdan yada  youtube dan canlı izledim.
    Voleybol maçlarını teknik ve taktik  anlamında  yazacak kadar hiçbir bilgim yok.Bu 
    yüzden bu konulara giremeyeceğim.
         Salih hocayı tanımam. Hakkında teknik anlamda bir şey yazamam.Bir  basketbol antrenörü  şöyle  bir  yorumda bulunabilirim kenarda güven veren bir antrenör izlenimi var bende.Oyuncular  ne kadar büyük bir hata yaparsa yapsın bir  kere bile oyuncularına kızdığını,bağırdığını görmedim.Hep sakin kaldı..
        Bu  seneki takımın daha  iyi  yerlerde olmasını beklemek aşırı iyimserlik olurdu zaten.Oyuncu kalitesine diğer takımlarla karşılaştırarak bakınca  çok altlarda olduğumuzu söyleyebilirim.Bu takıma bence  oynayabileceği en iyi oyunu oynattı.
    Hep kafa kafaya maçlar ve  setler ...
        Bu  girişi geçtikten sonra gelelim bu  yazının yazılma nedenine ..
        Sabah  Salih hocanın ayrılma haberini gazeteden okudum.
        Bu  hafta  sonu çok  kritik bir Ptt  maçımız var.Ondan sonra hedef olmayan bir Galatasaray maçı arkasından hemen yine iki tane çok kritik Aydın ve  Kuzeyboru maçları. Önümüzdeki dört maçın üçü düşmemek için kazanabileceğimiz, puan sıralamasında yakınımızdaki takımlar. Böyle çok ama çok kritik dört haftaya girilirken
    neden üç yıllık antrenörünle vedalaşırsın..Çok büyük bir hata...
         Bir sorun varsa hocayla 28  aralıkta  hedef  Sarıyer maçını kaybetmişsin yollarını ayırırsın,yeni hocayla anlaşırsın.Arkasından 6 ocakta  Eczacıbaşı, 14 ocakta Vakıfbank maçları oynanacak,zaten hedef maçlar  değil,kazanmana imkan yok. Bu maçlarıda yeni hocayla oynarsın.Oyuncularda kazanma baskısı olmaz,yeni hoca kendi sistemini oturtmaya çalışırdı bu maçlarda ve önümüzdeki hedef üç maçada bu hocayla çıkmış olurduk.
          Tam hedef maçlar öncesinde üstelik iki tane biri smaçör biri  pasör  çaprazı yabancı oyuncuyla anlaşmışken üç yıllık antrenörle neden yollar ayrılır.
         Sebeplerini bilmiyorum. Bir  sürü neden olabilir.Yönetim kendince haklıda olabilir. Belkide hoca bırakmıştır. Nasıl olmuştur bu ayrılık bir bilgim yok.
        Söyleyebileceğim çok kötü bir  zamanlamasının olduğudur.Hoca yeni olsa  anlarım.Kendince  yeterli bulmamışsındır,kişiliğini beğenmemişsindir yolları ayırırsın.
        Ama tam  üç buçuk yıllık hocan.Artık sen onun o sizin herşeyinizi biliyor.Her anlamda memnunsun ki devam etmişsin üç buçuk yıldır.
        Yeni trasferlerinde yapıldığı bu umutlu dönemde ayrılık kararı ister hocadan  gelsin
    ister yönetimden çok yanlış olmuştur.
        Atasözüne göre dereyi geçerken at değiştirilmez. Biz  derenin en derin noktasında at değiştiriyoruz ki çok ama çok tehlikeli.. Karar kesin değilse yada çok büyük bir hatası yoksa hocanın gözden geçirilmeli yeniden...
       
     

    • Bolulu1418 Ocak 2023 . 14:49

      Takımı bir üst lige çıkaran hoca bence kesinlikle başarılıdır. Demek ki bunu yapabilen bir hoca üst ligde yeteri kadar başarılı değilse bu tamamen yönetimin hatasıdır, demek ki uygun transferler yapılmamış, gerekli altyapı vs hususlar atlanmış, primler maaşlar vs zamanında yatırılmamış. Madem hoca başarı göstererek üst lige çıkartırken yanında gozur gozur poz veren ve bu durumdan pay çıkartan yöneticiler ve en başta Sayın Başkan Barut, o zaman siz de başarısızsınız, bakın takım düşme potasında o zaman sizde istifa edin, belki yeni gelecek Başkan ve yönetim sizden daha başarı olur. sizin mantığınızla yaptığınız değişikliğe göre yönetim değişikliği de normal değil mi, hadi buyrun yönetim istifa, yaşasın yeni ve başarılı yönetim dimi ama!

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak