Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Tek derdi Muharrem İnce !

Konuk Yazar

    19 Kasım 2015

           CHP Bolu'da son günlerde yaşanan olumsuz havanın ardında Milletvekili Tanju ÖZCAN'ın Kurultay Delegesi olacak 6 ismi kendi güdümünde belirleme hırsı yatıyor. Yalova Milletvekili Muharrem İNCE'nin Genel Başkanlık mücadelesinde yanında olan ve Kemal KILIÇDAROĞLU'na kazan kaldıran Tanju ÖZCAN, Olağan Kurultay'da kendilerini destekleyecek isimlerin Bolu'dan delege seçilmesine çok önem veriyor. Bilindiği üzere halihazırdaki Bolu CHP Kurultay delegeleri Necdet GÖREN, Cemal ÖZSOY, Mehtap MISIRLIOĞLU ve Fügen KARA. Bu isimler Tanju ÖZCAN'ı desteklemiyor. Özcan bu isimler yerine Kurultay'da Muharrem İnce'ye oy verecek kişileri delege yapma peşinde.
           Hüseyin YIKILMAZ'a destek bahane
          Bolu'dan gelecek dönemde milletvekili adayı olmayacağını defalarca dile getiren Tanju ÖZCAN, Kurultay Delegelerini belirleme derdine düşmüş durumda. Parti içinde Genel Merkez politikaları ve Tüzüğe göre hareket eden İl Yönetimi'ne karşı Merkez ilçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'a destek veren ÖZCAN, parti içindeki ayrımı Muharrem İNCE'ye 6 oyu garantilemek için derinleştiriyor. Kemal KILIÇDAROĞLU'nu devirip Genel Başkan olmak isteyen Muharrem İNCE'nin has adamı Özcan, kendilerini destekleyecek illerden biri olmasını istediği Bolu için Merkez İlçe yönetimini hararetle savunuyor.
          Tanju'nun hayali: Muharrem İNCE Genel Başkan, kendisi de Genel Başkan Yardımcısı olmak
           Tanju Özcan, CHP'nin oylarını yüzde 15'ler düzeyine kadar indirebilme riski olan ulusalcı yaklaşımın sağ kanadında yer alıyor. Kendisini 'ben ulusalcı değil milliyetçiyim” diye tanımlayan Özcan, Muharrem İnce'nin bile sağında yer alıyor. CHP'nin 134 kişilik meclis grubunda mantalite olarak MHP'ye en yakın isim olan Özcan'ın parçası olduğu ulusalcı/milliyetçi yaklaşım, Deniz Baykal'ın 2000-2010 arasındaki liderliği döneminde partinin en belirgin eğilimine dönüşmüştü. CHP oylarının yüzde 15'ler seviyesinde olduğu söz konusu dönemin önde gelen politikacılarından Önder Sav, Onur Öymen, Kemal Anadol ve diğer pek çok kişi epeydir siyaset dışına düşmüş durumdalar.
           CHP Bolu üyeleri kullanılıyor mu?
           Özcan'ın tüm hesaplarının altında delege meselesi var iken partiye gönül vermiş pek çok BOLULU, 'elitler, baronlar” gibi Tayyip Erdoğan tarzı popülist ve ayrıştırıcı bir propagandaya maruz kalıyor. 'Elitler partiye el koyuyor, emektarlar partiye sahip çıkın” gibisinden propagandalarla Bolulu CHP'lilerin kafası bulandırılmaya çalışılıyor. Otel işletmecisi Tanju Özcan'ın Tayyip Erdoğan'ın popülizmine öykünen söylemi üyeleri kutuplaştırmayı amaçlıyor. Hükümete yakın gazetecilerle de yakın ilişkide olan ÖZCAN, Bolu'da parti içindeki çatlağı uçuruma dönüştürmüş durumda.
           Hüseyin YIKILMAZ piyon mu?
           Derdi Bolu değil… Bundan sonra ne olur…
           Otel İşletmecisi Tanju ÖZCAN ve Hüseyin YIKILMAZ son delege seçimleri ile yönetimleri tamamen kendi şahsi çıkarlarıyla yönlendirme, üyenin özgür iradesini hiçe sayma, seçme ve seçilme haklarını gasp etme eğilimi içindeler ve bunu dün yaptıkları antidemokratik seçim yöntemi ile gösterdiler.
                                                                       Mehmet Ali

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak