Halkın vicdanının SESİ olmak SUÇ değildir

Suyumuzu bize sütten daha pahalıya sunan vicdansızlara...!

Ali Özdemir

Suyumuzu bize sütten daha pahalıya sunan vicdansızlara...!
    11 Haziran 2019

           35 Kuruş...

           10 Haziran günü resmi bir kurumda işim vardı. Asansöre bindim. 5. kata çıkarken 0,5 litrelik su kolileri de bize eşlik etti. Satıcıya "Bunlar size kaç paraya geliyor" dedim. "35 Kuruş" dedi.

           Bir gün önce aynı suyu vasat bir büfeden 1.5 TL'ye almıştım. Aradaki 1.15 TL para haksızdı. Bu ticaret değildi. 

           Serbest piyasa ekonomisi, liberalizm, etik, ahlâk, âhilik, demokrasi, kapitalizm, vurgun, haram, hukuk, esnaf, oda, birlik, enflasyon, plastik, PVC, kanserojen, BPA kavramlarını beynimde dolaştırıp bir daha ambalajlı su içmemeye karar verdim.

           6 milyar TL'lik ambalajlı su sektörünün kimlerin elinde olduğunu bir araştırayım dedim. Veriler, firmaların 4'te 3'ünün küresel tröstlerin eline geçtiğini gösteriyordu. Oturup bir defa daha ağladım.

           Kendi suyumuzu bize sütten daha pahalıya sunan vicdansızlara dur diyebilir miyiz? Sadece çeşme suyu içsek ölür müyüz? Serbest ticaret bu mudur?

    Ali Özdemir
    www.aliozdemir.net
    0505 220 83 85

    • MUHTAR14 Haziran 2019 . 14:31

      süt mü ucuz su mu pahalı

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Az şey bilirsek bir şeyin doğru olduğuna emin olabiliriz, bilgi artınca şüphede artar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak