Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Gelişmiş ülke olmak zor değil...

Ali Özdemir

Gelişmiş ülke olmak zor değil...
    9 Mayıs 2023

    Gelişmiş ülke olmak zor değil...

    Son 40-50 yıldır hoyratça bir tüketim içindeyiz. Ne acıdır ki asgari ücret alanlar bile ABD'nin, Almanya'nın, İtalya'nın, Çin'in endüstriyel ürünlerine çuvalla para ödüyor.

    Esasında Türkiye her türlü eşyayı, giysiyi, cihazı üretebilecek teknolojik altyapıya sahiptir.

    100 yaşındaki Cumhuriyeti küçümsemeyin. Tekstil, mobilya, beyaz eşya, otomotiv, turizm, cam, sağlık, tarım vb. gibi sektörlerde dünyanın en iyi, en güçlü 20 ülkesinden biriyiz.

    Yerli ürünlere yönelirsek, mesleki-teknik eğitimin kalitesini artırırsak, tatilleri azaltırsak, lüks tüketimden vazgeçersek, birikimlerimizi altına, dövize, kriptoya, şatafatlı betona değil şirketlerin pay senetlerine yöneltirsek, gerçek demokrasiye geçersek, yolsuzlukları önlersek 5-10 yılda dünyanın devler ligine çıkarız.

    Moralinizi bozmayın. Enseyi karartmayın. Ümidinizi kaybetmeyin. Türk halkı "liyakatli, bilge, adil, çağdaş vizyonlu" yöneticilerini elbet başa getirecektir...

    Demokrasi yalanlarla yanyana yürüyemez...

    ***

    Dip not: İsimsiz, imla kurallarına uygun olmayan, hakaret içeren akıl dışı yorumlar beyin hasarına sebep olmaktadır. Bunlara yer verilmemelidir. Kaliteli medya organları kaliteli yazılara izin verir!

    Ali Özdemir
    Eğitimci - Yazar - Yayıncı 
    www.aliozdemir.net
    erdemyayinevi@gmail.com
    @aliozdemir_net
    0505 220 83 85

    • Şemsettin Gürtürk 11 Mayıs 2023 . 11:03

      Sayın meslekdaşımızın bu güzel yazısına, Atatürk'ümüzün ekonomi alanındaki görüşlerini ekleyebiliriz. "Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş uluslar; önce onurlarını, sonra özgürlüklerini daha sonrada geleceklerini kaybetmeye mahkumdurlar. " Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır. Buda ekonomik çalışmayla olacaktır." ( Bu yazılı metin, Bolu Ticaret Meslek Lisesinin eski ve yeni binalarındaki Atatürk Büstünün altında yazılıdır.) İyi çalışmalar.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak