Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Bir bayram böyle geçti

Cumhur Bandakçıoğlu

Bir bayram böyle geçti
    11 Kasım 2011

          Çok ekstra bir durum olmazsa Dini Bayramlarımızda bulunmak istediğimiz yer doğduğumuz büyüdüğümüz topraklar ve ailemizin yanıdır.  Arife günü bayram trafiğini göz önünde bulundurursak normal sayılabilecek (4 Saat) lik bir yolculuk sonunda Bolumuz'a geldik. Kurban işimizi daha önceden halletmediğimiz için ilk işimiz kurban organizasyonumuzu yapmak oldu. Her yıl olduğu gibi bayram namazını Tabaklar Cami'nde eda ettik. Ardından Şehitler Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanını ziyaret ettik. Bu yıl ilk defa Bolu (Kışlak) Et Kombinası'nda kurbanımızı kestirdik. Açıkçası iyi niyetli düşünülmesine rağmen sistem pek de istenildiği şekilde yürümüyor. Zaten yürüme şansıda yok çünkü bizde dâhil herkes bir an önce işinin yapılaması için çaba gösterince ortaya bir curcuna çıkıyor.
         Bayramda havamız açık ve güneşli olmakla beraber geceleri Bolu'nun geçek yüzü ortay çıkıyor ve 0 dereceleri görüyorduk.  Gün ışığının kısa olması insanın ruh halini de etkiliyor. Bu durumda dışarıya pek de çıkmak istemiyorsunuz. Zaten dışarıda da fazla bir şey yok. Bolu aynı Bolu! Sevimsiz! Başkan belki bana kızacak ama inanın bu şehirde dış mekân olarak en ufak bir sempati merkezi yok. Bu arada Karaçayır'da yapımı devam eden park inşaatı beni biraz olsun heyecanlandırdı. Güzel bir park ortaya çıkacak gibi duruyor.  Eh evde durunca ne yapılır. Bolu gazeteleri taranır ve okunur. Bayram'ın bomba haberi ya da demeci KGC tarafından çıkarılan Bayram Gazetesinde gözümüze çarptı; MÜLK ALLAHIN dır!  Valimiz İbrahim Özçimen kendisiyle yapılan röportajın içinde bu deyimi kullanması oldukça ilgimi çekti. Acaba sayın valimiz Diyanet işleri Başkanlığı'na mı atanmayı planlıyor diye düşündüm.  Malumunuz, iktidarımız kim ne derse desin, dini motifleri kullanmayı seviyor ve bir görev sayıyor. Durum böyle olunca da iktidarın bürokratları da söylemlerinde ister istemez bu tip popülizmlere girebiliyor.
          Kurban Bayramı'nda Bolu Turizmi de oldukça hareketliydi. Döviz kurlarının yükselmesi iç turizmi daha da cazip duruma getirdi. Başta Abant olmak üzere mesire yerlerimiz doldu taştı. Ama hiç kuşku yok ki bu bayramda Bolu turizminin yıldızı yeni açılan GAZELLE RESORT oldu. Konuklarına dolu dolu bir bayram geçirdi. Bolu için oldukça büyük bir kazanım olan tesis Bolu Turizmi için itici bir güç olacaktır. Nasıl, 'kötü örnek emsal teşkil etmez' diye kabul edilirse, iyi örneklerde hem günümüz hem gelecek için bize yol gösterir. Bu açıdan GAZELLE RESORT oldukça önemli bir misyonu üzerinde taşımaktadır. BOLU'dan pek umutlu olmasam da KARACASU iyi bir belediyecilikle çok farklı bir görünüme kolayca kavuşabilir. Gazella Resort demişken BOLU klasikleri olan ve Bolu deyince akla gelen BOLU TERMAL OTEL'İ ve YURDAER OTEL'İ de unutmayalım. Onlar da Kurban Bayramı süresince Bolu'yu her zaman olduğu gibi en iyi şekilde temsil ettiler.
         Hayatın olağan akışı içinde bazı evlerde Bayram coşkusu yaşanırken bazı evlerde bayram coşkusunun yerini hüzün almıştı. Bayramın ilk günü Bolu'nun tanınmış simalarından Ali Ulus ve Süleyman Ulus'un anneleri Orhan Kaya Abimizin kayınvalidesi sevgili kardeşim Cengiz Ulus'un babaannesi Fatma Ulus teyzemiz Hak'kın rahmetine kavuştu. Bayramın son günü ise can arkadaşım Mustafa Yaman'la, sevgili abim Ümit Yaman'ın, dolayısıyla bizlerinde abisi olan Erkan Yaman abimiz çok genç yaşta aramızdan ayrıldı. Fatma Ulus teyzemize ve sevgili Erkan abimize Yüce Allah tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. İşte böyle bir bayramı daha geçirdik. Mutluluğu ve hüznü aynı anda yaşadık.
        
                                 Kutlama
           Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanlığına seçilen Aytaç Eskicioğlu kardeşimi tebrik ediyorum. Bu görevi en üst düzeyde yapan ve Bolu ismini havacılık ve doğa sporlarında adeta bir marka haline getiren sevgili kardeşim Fatih Yamaner'i de, bir kez daha yapmış olduğu hizmetlerden dolayı tebrik ediyor, her iki kardeşime de başarılar diliyorum.

                                                            Cumhur Bandakçıoğlu

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak