Halk BolununSesi'ne güveniyor. Okunuyorsak sebebi budur

Kent Konseyi! 

Cumhur Bandakçıoğlu

Kent Konseyi! 
    2 Temmuz 2019

         Kent Konseyi! 

          2006 yılında hayatımıza girdi. Kısaca; ‘5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76 maddesi gereği, Kent Konseyleri bir şehrin korunması, kent vizyonu ve hemşerilik bilincinin artması, sosyal dayanışma, denetleme ve denetlenme gibi yerel dinamiklerin, yerel yönetim ile birlikte hareket ederek müşterek değerleri yaratma ve sürdürmesi adına kurulmuştur. 

          Kent Konseyi, Bolumuzun ülkemizde çoktan hak ettiği yere gelmesi ve şehrimizin sürdürülebilir hikayesinde herkesin yerini bulması ve de bu hikâyenin geleceğe aktarılması adına önem arz etmektedir. 

          Konsey, yeni dönemde, Bolu halkının yaşam kalitesiyle, yerel hizmetlerin eşit koşullarda halka ulaşması ve paylaşılması ve de mevcut sıkıntıları beraber aşma adına etkin ve açık bir koordinasyon merkezi olmalıdır.  

         Yeni dönem, her  zaman olması gerektiği gibi, STK’ların, ilgili kuruluşların, vatandaşların birlikte yer almasını sağlayacak bir yapıda çalışmalıdır. Konseyin kolektif, katılımcı ve de üretken bir biçimde çalışabilmesi için gerçekten bu işe zamanını ayırabilecek, işlerinde ve uğraşlarında başarı hikayeleri olan, ümit ve gelecek vadeden, toplum tarafından sevilen kabul edilen kişiler tarafından oluşması  amacın gerçekleşmesine  daha fazla hizmet edecektir. Kent Konseyi üyeleri içinde birbirlerine benzer karakterlerin ve benzer sosyal çevre temsilcilerinin olması büyük çerçevenin kaçmasına sebep olur ki, bu da konseyin hem homojen bir yapı  içinde olmasını engeller hem de amacından uzaklaştırır. 

           Konsey hiçbir siyasi yapının arka bahçesi görümüne bürünmemelidir. Kendince ajandası olan çıkar gruplarının bir üssü olmamalıdır. Vatanına, milletine, bayrağına inananların sahip çıkanların meclisi olmalıdır. 

          Bolu’nun ortak değerleri, paydası, refahı  ve de gelişimi için uzlaşılmış etkin bir çalışma programını masaya koyarak ve sonuçlanması adına ısrarlı bir şekilde çalışmalıdır. Konseyde tecrübeli değerlerle beraber genç beyinler birlikte güzel bir sentez oluşturabilir. Bu birliktelik Türk toplumunun özgün değerlerinin korunması adına da çok önem arz etmektedir. 

           Bu göreve seçilecek tüm hemşerilerime başarılar dilerim. 

                                                                               Cumhur Bandakçıoğlu 

    • Cumhur Bandakçıoğlu16 Temmuz 2019 . 17:06

      Sn. Bolulu, 1- Öncelikle her hafta Bolu’dayım. Bu konuda ciddi bir yanılgı içeresindesiniz. Hatta geçen hafta 3 defa geldim. 2- Bolu Belediyesinin, Başkanı var, Başkan Yardımcıları var, Başkan Danışmanları var, Birim Müdürleri var. Yani Belediyeyi yöneten bir kadro var, Bir yönetim organizasyonu var. Ben o kadronun içinde değilim. Vicdanım çok rahat. O mecliste en çok konuşanlardan bir tanesiyim, Sürekli olarak hem gruba hem başkan a fikirlerimi iletiyorum.
    • bolulu11 Temmuz 2019 . 17:13

      sayın cumhur bey yazmakla işler çözülmüyor bolunun sorunları çözülmüyor mecliste olmanıza sevindik ama görev yapamıyorsunuz ayda bir kere gelmekle bu iş olmaz vicdanen rahatmisinız

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Büyük İnsanlar, bütün acılara şikâyetsiz katlanırlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak