Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Gemi Su Alıyor!

Cumhur Bandakçıoğlu

Gemi Su Alıyor!
    21 Ocak 2023

          Gemi Su Alıyor!

           Gemiyi yüzdürende, batıran da sudur! Ocak ayı benim için önemli bir aydır. Yıl sonu değerlendirmeleri ve yeni yıl için stratejiler bunun yanında iş kolumdaki önemli etkinlikleri Ocak ayı içerisinde olması sebebiyle stresi yüksek bir aydır.

           2022 yılı, 2008’de ki finansal kriz yılından beri en kötü yıl olarak kayıtlara geçti haberleri, büyük patron (ABD) tarafından dile getirildi. Kriz, ülkeleri, insanları, yani her şeyi etkiledi ve en kötülerden bir tanesi yaşandı. Sıcak savaşın yanı sıra dünyadaki ekonomik savaş da tüm hızıyla devam ediyor. Şubat ayı başında  petrolün varil fiyatı 110- 150 $  aralığında olacağı söylentileri, geçtiğimiz ay içinde dillendiriliyordu. Avrupa’daki enerji krizi hali hazırda bütün  kıtayı etkiliyor. Almanya’dan çok kısa bir süre önce döndüm, bunu hissediyorsunuz. Global tedarik zincircileri gizli bir savaş içindeler. Çin tüm dünyanın bütün antibiyotik vb. hammaddelerin %80’ni üretiyor. Covid gibi sebeplerden dolayı olan aksamalar, Amerika ve Avrupa'da dahil olmak üzere her yerde ilaç tedarikinde sıkıntı ve kesinti yaratıyor. Esasında hemen hemen her şeyin tedarikinde sıkıntı var.

          Son aldığım bilgilere göre Çin'deki Covid vakaları inanılmaz boyutlarda, geçtiğimiz ay 60 bin kişinin öldüğü açıklandı. Bütün Dünya’da insanların bağışıklık sistemleri zarar görmüş durumda. Bunu hepimiz hissediyoruz. Ani ölümlerin ne kadar çoğaldığını birebir yaşıyoruz. Ve Çin'deki bu gelişmeler inanın hiç iyi değil.

           Tekrar ekonomiye dönecek olursak, yüksek enflasyon altında çok ağır bir şekilde eziliyoruz. Evet bütün dünyada bir sıkıntı var ama bizdekinin artık dayanılacak tarafı kalmadı. ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ denkleminin iktidar tarafından okunduğu yön, Türkiye’deki hasarı çok daha büyük bir  hale getirdi. 2023'te  resesyon, yani ekonomik durgunluk sinyalleri bütün dünyadan net bir şekilde gözüküyor. ABD'deki faiz artış oranları tüm dünya ülkelerini, özellikle de bizim gibi dışa bağımlı ülkeleri çok ciddi anlamda etkiliyor.

            Ülkemizde siyasetçiler enflasyonu yok etmekten bahsediyor, ama 10 yıl önce doların 3.000.- TL bugün 19.000. -TL  civarına, nasıl geldiği hakkında herhangi bir açıklama yapmıyorlar. Demek ki enflasyonla mücadelede en ufak bir yol alınmamış. Ülkemizde siyaset, gerçek anlamının dışında kullanılan hamaset yönüyle ilerliyor. Halkın yanında poz veren siyasetçi profili, gerçeğin çok uzağında, sadece kendi kamarasında gününü gün ediyor. İşin gerçeğinde, ‘Gemi su alıyor!'

              Cumhur BANDAKÇIOĞLU

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Önemli olan akıllı olmak değil, aklı yerinde ve zamanında kullanmaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak